Ποδόσφαιρο

“Έφυγε” από την ζωή ο Τάκης Λουκανίδης

Ακόμη μια τεράστια μορφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου, έφυγε από την ζωή, ο τεράστιος Τάκης Λουκανίδης σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ίσως ο πιο ολοκληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής, καθώς στην καριέρα του είχε αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πλην του τερματοφύλακα, υπέστη έμφραγμα και σήμερα άφησε την τελευταία πνοή του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕΚ Κομοτηνής και στη συνέχεια πήγε στη Δόξα Δράμας. Το 1962 πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο αγωνίστηκε για 7 χρόνια.

Είχε 50 συμμετοχές (13 γκολ) με τη Δόξα Δράμας. Σε 142 αγώνες στην Α΄Εθνική με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 59 φορές και άλλες 12 στο κύπελλο. Συμμετείχε σε 11 παιχνίδια στην Ευρώπη επιτυγχάνοντας 3 γκολ. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε 3 πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965) και ένα κύπελλο (1967).

Έκλεισε την καριέρα του στον Άρη, με τον οποίο έπαιξε σε 45 αγώνες (8 γκολ) και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1970, στον τελικό του Καυτανζογλείου με τον ΠΑΟΚ.

Όταν κρέμασε τα παπούτσια του δεν ξέχασε με δάκρυα στα μάτια να ευχαριστήσει τον Άρη, αλλά και τον Νίκο Καμπάνη, που τον έφερε στην ομάδα. Ο Άρης, μάλιστα, μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αποφάσισαν να πληρώσουν τα έξοδα ώστε ο Τάκης Λουκανίδης να σπουδάσει την προπονητική στην Αγγλία, ώστε να μην απομακρυνθεί από τα γήπεδα.

Συμμετείχε σε 23 αγώνες της Εθνικής Ελλάδας και σκόραρε 3 φορές.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button