Γενικά

Έρχεται «κάρτα θορύβου» και πρόστιμα για δίκυκλα

Πρόστιμα και σε όσα στα συνεργεία αλλοιώνουν τα εργοστασιακά χαρακτηριστικά οχημάτων.

Πρόστιμα στα δίκυκλα για ηχορύπανση έρχονται μέσω ρύθμισης που επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών, αλλά και ρύθμιση η οποία θα προβλέπει πρόστιμα στα συνεργεία που συνεργούν στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών οχημάτων.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επανέλθει η κάρτα θορύβου στα δίκυκλα προκειμένου να περιοριστεί η ηχορύπανση.

Ποια είναι η «κάρτα θορύβου»

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει υποχρέωση ελέγχου του θορύβου, όπως συμβαίνει και με τον έλεγχο καυσαερίων. Η ένταση του θορύβου μπορεί να μετριέται στα ΚΤΕΟ είτε στα συνεργεία, με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του οχήματος.

«Επεξεργαζόμαστε διάταξη που προβλέπει ακόμη και πρόστιμα στα συνεργεία που συνεργούν στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών των οχημάτων. Είτε αυτή η αλλοίωση αφορά στον θόρυβο, στην αφαίρεση του φίλτρου DPF που κατακρατεί τα επικίνδυνα σωματίδια των οχημάτων ή στην παράνομη επέμβαση στον οδομετρητή των χιλιομέτρων», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button