Ποδόσφαιρο

Έρλινγκ Μόε: Μία επιθετική φιλοσοφία απέναντι στον Άρη

Ο Έρλινγκ Μόε είναι ο προπονητής της Μόλντε, προσεχής αντιπάλου του Άρη, με τον Νορβηγό να είναι ένας τεχνικός που έχει εφαρμόσει μια επιθετική φιλοσοφοφία στην ομάδα εδώ και 4 χρόνια.

0 49χρονος γεννημένος στο Μόλντε έχει επηρεάσει στο μέγιστο τον τρόπο που αγωνιζέται η Μόλντε από τη μέρα που μπήκε στην ομάδα το 2015. Στην αρχή ανέλαβε ως υπηρεσιακός μετά την αποχώρηση του Τορ Όλε Σκάλερουντ αλλάζοντας τη μέχρι τότε φιλοσοφία της ομάδας. Έκατσε μόλις για 15 παιχνίδια μέχρι που χρέη προπονητή ανέλαβε ο Όλε Γκιούναρ Σόλσκιερ.

Με το νυν προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε 118 παιχνίδια ως βοηθός του, χωρίς να αποκλίνει από τη μέχρι τότε φιλοσοφία της ομάδας. Μετά τη “μεταγραφή” του Σόλσκιερ στην Αγγλία τον Δεκέμβριο του 2018, ο Μόε επέστρεψε ξανά ως υπηρεσιακός μέχρι που τον Απρίλιο του 2019 υπέγραψε συμβόλαιο ως πρώτος προπονητής μέχρι το 2020.

Σε όλες τις “θητείες” του ως προπονητής της Μόλντε, ο Μόε μετράει 21 νίκες, 9 ισοπαλίες και 8 ήττες σε 36 παιχνίδια συνολικά. Τα γκολ; 77-39. Μόνο φέτος, σε 17 ματς (10 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες) , η Μόλντε έχει καταφέρει να σκοράρει 38 φορές και να δεχθεί τέρμα 17 φορές, τη δεύτερη καλύτερη απόδοση στο πρωτάθλημα.

Από το 2015 όταν και ανέλαβε πρώτη φορά χρέη προπονητή, έστω και σε ρόλο υπηρεσιακού, ο Μόε υποστήριξε μια επιθετική version στην αρχή του 4-4-2 και τελευταία, του 4-3-3. Το πλάνο των επιθέσεων του Μόε στηριζόταν πάντα σε ένα παίχτη σε στιλ “δεκαριού”, ο οποίος θα δρα ως το μυαλό της ομάδας και ως οργανωτής της. Το 2015 αυτός ο παίχτης ήταν ο Έιρικ Χέσταντ ενώ φέτος, το ρόλο αυτό έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία ο Έικρεμ.

Ο παίχτης αυτός είναι ο συνδετικός κρίκος του κέντρου με τους εξαιρετικά γρήγορους ακραίους επιθετικούς, στους οποίους πάντα βασιζόταν και βασίζεται ο Μόε. Φέτος, είναι ο ταλαντούχος Οχι Ομοϊουανφό, ο οποίος βέβαια μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή και ο Έιρικ Χέσταντ, ο οποίος μετά την άφιξη του Έικρεμ μετατέθηκε στα άκρα.

Τέλος, χαρακτηριστικό των ομάδων του Μόε είναι ότι κυρίως εκτός αλλά και εντός έδρας δεν επιδιώκουν την κατοχή. Φέτος, στα περισσότερα ματς η κατοχή υπέρ της Μόλντε σπανίως ξεπερνούσε το 60% (ακόμη και στη νίκη με 7-1 επί της Ρέικιαβικ). Σε αυτό που επικεντρώνεται ο Νορβηγός είναι στις ξαφνικές επιθέσεις, κυρίως από τα πλάγια μέσω των μπαλιών του εξαιρετικού Έικρεμ.

Συνολικά, στο μεγαλύτερο ποσοστό των αγώνων της φέτος, η Μόλντε ξεπέρασε τις 10 επικίνδυνες επιθέσεις ανά αγώνα κάτι που αποδεικνύει τις προθέσεις του Μόε για ένα γρήγορο και επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button