Ποδόσφαιρο

Ένας οξύθυμος καλλιτέχνης

Με αφορμή τα γενέθλια του Χαβιέρ Ματίγια, το YellowRadio.gr κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στον Ισπανό χαφ του Άρη.

Όταν ακούω το όνομα του Χαβιέρ Ματίγια στο μυαλό μου έρχονται πάντα δύο λέξεις: πάσα και θυμός. Ο Ισπανός χαφ του Άρη αποτελεί τα τελευταία δύο χρόνια (και έπονται ακόμα δύο μιας που ανανέωσε) τον «μαέστρο» της μεσαίας γραμμής, απ’ όπου «χτίζονται» οι περισσότερες επιθέσεις.

Είτε με σέντρες, είτε με μακρινές συρτές πάσες, ο Ματίγια έχει το μυαλό του πάντα στην οργάνωση της επίθεσης αλλά και στην τελική πάσα πριν το γκολ. Παρότι αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας πολύ δυναμικός αμυντικός. Γι’ αυτό έχει δίπλα του τον Λούκας Σάσα, ώστε να τον «συμπληρώνει» ή καλύτερα να τον «καλύπτει».

Βολίδα» Ματίγια και 1-0 ο Άρης την Μόλντε (vid) | SDNA

Ως χαρακτήρας, ο Χαβιέρ αποτελεί έναν οξύθυμο νικητή. Αυτές οι δύο λέξεις μπαίνουν μαζί γιατί το ένα φέρνει το άλλο. Ο Ματίγια έχει το απίστευτο πείσμα να γίνονται όλα σωστά. Όταν αυτό δεν γίνεται θα… «βγει από τα ρούχα του». Και όχι μόνο σε περίπτωση ήττας αλλά και όταν δεχθεί κάρτα, σε φάουλ που πιστεύει ότι δεν έκανε.

Δείγμα αυτού του πάθους και του εκνευρισμού είναι ο ημιτελικός με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Όταν ο Ισπανός αποβλήθηκε, κόντεψε να πιαστεί στα χέρια με τον διαιτητή, πέταξε ό,τι βρήκε μπροστά του στον πάγκο και φώναξε «αυτή η που@@@α η σκ@@οχώρα» ρίχνοντας το «μπαλάκι» των ευθυνών στο πρωτάθλημα και τους διαιτητές του.

2868825.jpg

Η αλήθεια είναι πως αυτή η συμπεριφορά δεν υπάρχει μόνο σε ματς «βαρόμετρα». Μία απλή Κυριακή, σε ένα αδιάφορο ματς, αν ο Ματίγια δεχθεί κίτρινη κάρτα, είναι πολύ πιθανό ο ρέφερι να ακούσει Ισπανικά του… πεζοδρομίου.

Όλως παραδόξως, δεν συγκαταλέγω τα παραπάνω ως αρνητικά του ποδοσφαιριστή. Ο θυμός, το πάθος και το πείσμα για νίκη του Ματίγια γοητεύουν τους περισσότερους οπαδούς, ακόμα και τους προπονητές, παρότι οι κάρτες τους μπορεί να δημιουργήσουν θέμα στην ομάδα του.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρίντσιος

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button