Γενικά

Έναρξη 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η υφυπουργός Εσωτερικών Ελευθερία Χατζηγεωργίου κήρυξε την έναρξη του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

“Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι ένα γεγονός που εμπλουτίζει δημιουργικά την ταυτότητα της πόλης μας και ενισχύει την εικόνα της διεθνώς, ως σταυροδρόμι πολιτισμού και ως τόπο διαπολιτισμικής συνάντησης και κοινωνικής όσμωσης”, τόνισε η Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου κηρύσσοντας, σήμερα το βράδυ από το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», την έναρξη του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε πως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έχουν πλέον “δεθεί άρρηκτα με τη φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης” και πως αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πόλης ενώ ειδικά για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, επισήμανε πως λειτουργεί ως ένα ανοιχτό παράθυρο στο κόσμο μέσα από το οποίο μπορούμε να δούμε “εικόνες, πρόσωπα και γεγονότα”. “Διαφορετικοί άνθρωποι, δημιουργοί, από όλες τις χώρες, έρχονται στην Θεσσαλονίκη και συνθέτουν ένα πανόραμα κινηματογραφικής έμπνευσης και προσφοράς, το οποίο συνδυάζει και συμπυκνώνει, την ελεύθερη έκφραση μέσα από διαφορετικές οπτικές και προσεγγίσεις της ανθρώπινης καθημερινότητας και ιστορίας” τόνισε η κα Χατζηγεωργίου και μίλησε για την μοναδική μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ. Όπως είπε, το ντοκιμαντέρ, ως κινηματογράφος τεκμηρίωσης, μπορεί “να αποτυπώνει την πραγματικότητα και να συμβάλει στην κατανόηση της αλήθειας, ενός κόσμου σε κίνηση, που διαρκώς αλλάζει. Να καταγράφει ιδέες, συμπεριφορές, κουλτούρες και φυσικά γεγονότα και καταστάσεις, αλλά και να γονιμοποιεί την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, να ανοίγει τη σκέψη, να την ξεκλειδώνει, με νέους προβληματισμούς για αυτά που συμβαίνουν και για αυτά που έρχονται”.

Επίσης αναφέρθηκε και στην οικονομική διάσταση της Φεστιβάλ, κάνοντας λόγο για σημαντική οικονομική συνεισφορά μέσω της “Αγοράς Ντοκιμαντέρ” και επισήμανε το γεγονός ότι το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έχει αναγνωριστεί  διεθνώς καθώς “πλέον αποτελεί επίσημο συνεργάτη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην ανάδειξη των υποψηφιοτήτων για το βραβείο Όσκαρ ντοκιμαντέρ”.

Τέλος κηρύσσοντας την έναρξη του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ευχήθηκε το Φεστιβάλ να συνεχίσει την δυναμική και επιτυχημένη πορεία του. Όπως είπε “εύχομαι κάθε χρόνο όπως και φέτος, η διοργάνωση να μας ταξιδεύει σε νέα μονοπάτια ελεύθερης έκφρασης, δημιουργίας, προβληματισμού, έμπνευσης αλλά και γόνιμης σκέψης”.

 

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button