Μπάσκετ

Έδειξε τσαγανό και με εξαιρετικό “Μποχώ” πήρε το διπλό

Ο Άρης φιλοξενήθηκε στην Νέα Σμύρρνη από τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Ο Άρης κατάφερε να πάρει την δεύτερη του εκτός έδρας νίκη (81-87) απέναντι στον Πανιώνιο, σε ένα ματς ροντέο όπως εξελίχθηκε.

Στα πρώτα λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου ο Άρης δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι, η αρχική πεντάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι (Πουλιανίτης, Αθηναίου, Μούρτος, Βασιλόπουλος και Τσαϊρέλης) δεν μπορούσαν να πιάσουν επιθετικό ρυθμό και να πετύχουν καλάθια, ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε και με την ώθηση του κόσμου του, μπήκε καλύτερα βρήκε γρήγορα δύο τρίποντα έκανε το 6-0 και μετά κατάφερε να πάρει και ένα προβάδισμα 12 πόντων με τον Άρη στα πρώτα 5 λεπτά να έχει πετύχει μόνο 2 πόντους.

Κάπου εκεί ο Άρης αντέδρασε,  ο Παναγιώτης Γιαννάκης πέρασε στο παιχνίδι τον Φλιώνη και τον Μποχωρίδη αρχικά και έπειτα τον Ιβάν Μάρας, οι οποίοι βοήθησαν αρκετά ώστε ο Άρης να πετύχει κάποια καλάθια και να μειώσει την διαφορά. Αυτός που ξεχώρισε στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο Δημήτρης Φλιώνης, ο οποίος από την στιγμή που μπήκε πέτυχε 7 πόντους και βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα να βρει αντίδραση.

Τέλος πρώτου δεκαλέπτου: 21-17

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης εκμεταλλευόμενος το μομέντουμ του, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και τα ηνία του αγώνα, σε αυτό βοήθησε και ο εξαιρετικός Μποχωρίδης, ο οποίος πήρε την σκυτάλη από τον Φλιώνη και ήταν αυτός που στο δεύτερο δεκάλεπτο «οδηγούσε» τον Άρη. Κάπου εκεί όμως οι διαιτητές άρχισαν να βάζουν λίγο το χέρι τους ώστε να βάλουν φρένο στην επέλαση του Άρη, κάτι που επέτρεψε στους γηπεδούχους να ρίξουν την διαφορά από το -10 στο -4, ο Άρης όμως δεν πτοήθηκε, έδειξε ψυχραιμία και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα.

Τέλος ημιχρόνου: 42-47

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης έριξε κατά πολύ την απόδοση του, ένας λόγος θα μπορούσε να ήταν η απουσία του Γιάννη Αθηναίου ο οποίος πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην μέση και έτσι δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο υπόλοιπο παιχνίδι. Ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε, έκανε ένα 11-0 σερί και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Άρης όμως δεν άφησε να ξεφύγει το σκορ έμεινε κοντά. Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο άρχισε να πηγαίνει πόντο και να έχει συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ, κάτι που έδειχνε ότι το 4ο δεκάλεπτο θα ήταν αυτό που θα έκρινε τον νικητή. Στο τελευταίο λεπτό ο Προύιτ κάρφωσε εντυπωσιακά και έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στον Άρη πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Δίπλαρος όμως απάντησε στην λήξη του χρόνου με ένα τρίποντο και έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 1 πόντο.

Τέλος τρίτου δεκάλεπτου: 67-66

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε περίοδο θρίλερ, το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, με τις δύο ομάδες να μην τα παρατάνε και να ψάχνουν τον τρόπο να πετύχουν κάποια διαφορά ασφαλείας. Εκεί ήρθε να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη για μια ακόμη φορά ο εξαιρετικός Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος ήταν ασταμάτητος και έκανε τα πάντα στο παρκέ, σκόραρε, μάζευε ριμπάουντ, μοίραζε ασσίστ και ήταν εξαιρετικός και στην επίθεση και στην άμυνα. Ο Άρης κατάφερε να πάρει μια διαφορά 6 πόντων. Ο Πανιώνιος έψαχνε αντίδραση και κατάφερε να βρει κάποια μεγάλα σουτ 3 πόντων και 21,2 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του παιχνιδιού μείωσε στους 2 πόντους. Στην επόμενη επίθεση οι γηπεδούχοι κάνανε γρήγορο φάουλ και ο Μπελ πήγε στις βολές, ευστόχησε και στις 2 και έτσι η διαφορά πήγε και πάλι στο +4 υπέρ του Άρη, 20 δευτερόλεπτα πριν την λήξη.

Στην επόμενη φάση οι παίκτες του Πανιώνιου πήγαν στο γρήγορο τρίποντο, ο Νταλό το πήρε όμως και αστόχησε, στην συνέχεια έγινε φάουλ και πάλι πάνω στον Μπελ ο οποίος ήταν εύστοχος και πάλι και στις 2 βολές. Έτσι ο Άρης κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, σε ένα παιχνίδι ροντέο όπως εξελίχθηκε.

Τέλος παιχνιδιού: 81-87

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button