ΓενικάΠοδόσφαιρο

Έγινε κι αυτό! Δεν εγκρίθηκε η προβολή οπτικού υλικού με εικόνες του Άλκη στον Λευκό Πύργο (pic)

Η ανοικτή επιστολή που εστάλη από την Δομή Εις το Όνομα του Άλκη

Οπως έγινε γνωστό με επιστολή από την Δομή Εις το Όνομα του Άλκη, δεν έχει εγκριθεί η προβολή οπτικού υλικού με εικόνες του Άλκη στον Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο της πορείας που θα πραγματοποιηθεί για την μνήμη του Άλκη Καμπανού την 1-2-2023. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

“ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ)

Η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη» αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί δημόσια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά και εν γένει στην Ελληνική Πολιτεία, και να εκφράσει τις ακόλουθες σκέψεις και προβληματισμούς:

1. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που τηρείτε την κείμενη νομοθεσία και διατηρείτε το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο, έτσι όπως πρέπει.

Σύμβολο μίας άσπιλης και αμόλυντης κοινωνίας.

2. ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ γιατί χρειάσθηκε η πάροδος τριών (3) μηνών και δέκα (10) ημερών από την κατάθεση της από 14-11-2022 αίτησής μας, με την οποία ζητήσαμε, στο πλαίσιο της πορείας που θα πραγματοποιηθεί για την μνήμη του Άλκη Καμπανού την 1-2-2023, την προβολή, επί του Λευκού Πύργου, οπτικού υλικού με εικόνες του Άλκη και φωτογραφίες από τις δράσεις που έγιναν στη μνήμη του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέχρι και την κοινοποίηση, μόλις μία εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση της πορείας, της υπ’ αριθμ. πρωτ. 555742/23-1-2023 απάντησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού), με την οποία αποφασίστηκε ότι δεν είναι δυνατή η προβολή του ως άνω υλικού επί του Λευκού Πύργου, αλλά, «κατ’ εξαίρεση», σε οθόνη που θα τοποθετηθεί στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο του μνημείου (προφανώς όχι με δαπάνη της Ελληνικής Πολιτείας…).

3. ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ γιατί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης δεν ενέκρινε, εγγράφως (υπ’ αριθμ. πρωτ. 555742/23-1-2023), την προβολή εικόνων που εμπεριέχουν σήματα μεγάλων αθλητικών σωματείων της πόλης (από δράσεις των συγκεκριμένων σωματείων για τη μνήμη του Άλκη), «προς αποφυγήν και του ελαχίστου ενδεχομένου οπαδικής πόλωσης», ακόμη και επί οθόνης τοποθετημένης στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου.

Άραγε, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμερίζεται την άποψη ότι γενικά η προβολή των σημάτων των μεγαλύτερων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, και ειδικά των σημάτων όλων των εν λόγω σωματείων στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης με το περιεχόμενο που προαναφέρθηκε, αποτελεί δυνητική αιτία και αφορμή για οπαδική πόλωση;

4. ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ γιατί η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει κάνει, ακόμη, δεκτό το αίτημά μας, το οποίο υποβάλαμε, ήδη από την 16-9-2022, στην καθ’ ύλην αρμόδια Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού), προκειμένου να ορισθεί η 1η Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου/Οπαδού».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Δομής 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button