Ποδόσφαιρο

“Έβγαλε” την υποχρέωση και τώρα… Ολυμπιακός!

Ο Άρης επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού, έχοντας ευκαιρίες για να κερδίσει με υψηλότερο σκορ

Η πρόκριση απέναντι στον Λεβαδειακό ήρθε και… τυπικά. Ο Άρης κέρδισε το σύνολο του Βέλιτς με 1-0, σε ένα ματς στο οποίο ήταν άτυχος αφού υπήρχαν τα δύο δοκάρια των Γκαρθία και Καμάτσο. Στο παιχνίδι πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Καμαρά, με τον Μαυριτανό να “κερδίζει” το χειροκρότημα του κόσμου. Πλέον, ο επόμενος αντίπαλος στο Κύπελλο θα είναι ο Ολυμπιακός.

Η πρώτη φάση ήταν για τον Λεβαδειακό, όταν μετά από λάθος του Ετέμπο, ο Τσιριγώτης σούταρε αλλά ο Κουέστα δεν “απειλήθηκε”. Ένα σουτ του Ματέο, αργότερα, κόντραρε ενώ ο Καμάτσο χρεώθηκε σε θέση οφσάιντ. Η ομάδα του Πάρντιου κέρδισε το πρώτο κόρνερ στο 15′ αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε ενώ το πρώτο 20λεπτο κύλησε με τους φιλοξενούμενους να μην αφήνουν κενούς χώρους για τον Άρη. Η πρώτη ευκαιρία για τους “κίτρινους” ήταν στο 20′, με τον Μαντσίνι -μετά από γέμισμα- να πιάνει το σουτ το οποίο κατέληξε ψηλά άουτ. 

Φοβερή ενέργεια ο Νταμπό, εκτελεστής του πέναλτι (1-0) ο Μαντσίνι

Στο 34′ ο Νταμπό ήταν αυτός που κέρδισε πέναλτι. Έκανε πολύ ωραία προσπάθεια ο ποδοσφαιριστής από την Μπουρκίνα Φάσο, μπήκε στην περιοχή έχοντας “αδειάσει” τον αντίπαλό του και η μπάλα κατέληξε σε χέρι παίκτη του Λεβαδειακού. Έτσι, δόθηκε η παράβαση και ο Μαντσίνι από το σημείο του πέναλτι διαμόρφωσε το 1-0 για τον Άρη.

Μπροστά στο ημίχρονο έχοντας κι άλλες ευκαιρίες

Στο 37′ ο Καμάτσο σούταρε και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε ενώ ο Νταμπό συνεργάστηκε όμορφα με τον Μαντσίνι, ο δεύτερος πάσαρε στον πρώτο αλλά το σουτ που “έπιασε” ο Νταμπό -με την μία- δεν βρήκε στόχο. Ο Νταμπό συμμετείχε ενεργά στο επιθετικό παιχνίδι των “κιτρίνων” και έβγαλε πανέξυπνη κάθετη μπαλιά προς τον Καμάτσο ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο του Λεβαδειακό αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει. Το πρώτο μέρος έληξε με 1-0, με τον Άρη να έχει ανεβάσει στροφές μετά το 30′ και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο τέρμα ως το φινάλε του α’ 45λεπτου.

Δοκάρι με Γκαρθία και Καμάτσο, πήρε χρόνο συμμετοχής ο Καμαρά

Με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία. Στο 46′ ο Ματέο βρήκε όμορφα τον Γκαρθία, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι σούταρε, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει από πολύ πλεονεκτική θέση. Αργότερα, ο Ισπανός έχασε νέα τεράστια ευκαιρία, όταν από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων!

Στο 63′ ο Πίρσμαν επιδίωξε να απειλήσει με σουτ ωστόσο υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 74′ υπήρχε νέο δοκάρι για την ομάδα του Πάρντιου. Ο Καμάτσο σούταρε δυνατά έξω από την μεγάλη περιοχή, ωστόσο ήταν άτυχος “σημαδεύοντας” το δοκάρι.

Λίγο αργότερα, ο Καμαρά πήρε την θέση του Πορτογάλου και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Άρη. Στο 85′ ο Τσέτσιλας κακώς έδωσε φάουλ υπέρ του Λεβαδειακού. Η εκτέλεση από καλό σημείο, ήταν κακή και πέρασε ο κίνδυνος. Στις καθυστερήσεις ο Καμαρά χρεώθηκε σε θέση οφσάιντ και το ματς τελείωσε με 1-0.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζιο (46’ Εμπακατά), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταμπό (46’ Ντουκουρέ), Ματέο Γκαρσία, Ετέμπο (86’ Μαζικού), Μαντσίνι (70’ Ιτούρμπε), Καμάτσο (78’ Καμαρά), Μανου Γκαρθία.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (56’ Βρακάς), Τσάπρας, Τζημόπουλος, Παναγιώτου, Μπαχανάκ, Νίκας (46’ Συμελίδης), Μεχία (77’ Νταμπό), Μουτίνιο (46’ Λούα Λούα), Τορό, Τσιριγώτης (46’ Δούμτσιος)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button