Ποδόσφαιρο

Άρη, μην είσαι αφελής…

Ο Άρης ηττήθηκε από έναν Ολυμπιακό που ούτε καλύτερος του ήταν, ούτε έπαιξε κάποιο… διαστημικό ποδόσφαιρο φόβου και τρόμου.

Εάν μπορούσε κάποιος να αποκόψει από το σύνολο του χθεσινού αγώνα και να παρακολουθήσει το ματς, χωρίς να βλέπει το σκορ, από το 1ο μέχρι το 25ο λεπτό και όλο το δεύτερο ημίχρονο, θα κοιτούσε δύο ομάδες σχεδόν ισοδύναμες που μπορούν να κερδίσουν με αξίωσης το “ροζ” φύλλο του αγώνα.

Αντίθετα όμως, επειδή το ποδόσφαιρο και οι ομάδες μεγάλης δυναμικής δεν συγχωρούν τα λάθη, ο Άρης ηττήθηκε με σκορ 3-1. Ξεκάθαρα οι “κίτρινοι” ηττήθηκαν γιατί τα ατομικά λάθη ήταν υπερβολικά πολλά για ένα ντέρμπι και ειδικά στο ντέρμπι με την καλύτερη -ποδοσφαιρικά- ομάδα στην Ελλάδα.

Η αφέλεια και η έλλειψη συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών του Άρη στην μεσοαμυντική γραμμή ήταν αυτή που στοίχισε και πλήγωσε εντέλει όλη την προσπάθεια του συνόλου της ομάδας.

Γιατί ούτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο δεν βλέπουμε ομάδες να δέχονται δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό, δείγμα ότι οι παίχτες του Άρη επηρεάστηκαν ιδιαίτερα ψυχολογικά από το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, που ήρθε πάλι από λάθος. Χαρακτηριστικό δείγμα δηλαδή, ποδοσφαιρικής αφέλειας.

Σε κάθε περίπτωση μια ήττα σε αυτή την φάση των πλέι-οφ, εκτός έδρας, από αυτόν τον Ολυμπιακό δεν στοιχίζει ακριβά. Είναι γεγονός πως το μυαλό των περισσοτέρων είναι αλλού. Είναι στο κύπελλο και στον επαναληπτικό αγώνα με την ΑΕΚ.

Όπως και να έχει όμως, τα τραγικά σου αμυντικά λάθη, ομάδες που είναι δυνατές μεσοεπιθετικά, όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ (όπως βέβαια είναι και ο Άρης και αντίστοιχα πράττει έτσι) θα τα εκμεταλλευτούν. Αυτά τα λάθη όμως, δεν σβήνονται δια… μαγείας, ειδικά όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο μετά από τρεις μήνες ιδιότυπης καραντίνας..

Καταληκτικά η αφέλεια τώρα δεν πλήγωσε, όμως σε έναν πιο κρίσιμο αγώνα θα πονέσει και θα κρίνει τους στόχους σου. Όποτε εάν Άρη θες να διακριθείς, να μην είσαι αφελείς αλλά συγκεντρωμένος. Σε κάθε αγώνα, στο 101%, γιατί η διαφορά πλέον στο ποδόσφαιρο μετά από αυτούς τους μήνες απραξίας την κάνουν τα λάθη και αυτά πρέπει όσο το δυνατόν γίνεται, να εξαλειφθούν.

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button