Μπάσκετ

Άρης vs Παναθηναϊκός, η προϊστορία και η “γλώσσα των αριθμών”

Ένα από τα ζευγάρια με τη μεγαλύτερη ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα θα βάλει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ των αναμετρήσεων του.

Αυτό που θα γίνει αύριο (10/12, 17:00) για την 8η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League θα είναι το 64ο στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992) με τον Παναθηναϊκό Superfoods να μετρά 53 νίκες έναντι 10 του Άρη.

Διαβάστε την σχετική στατιστική ανάλυση από τον ΕΣΑΚΕ:

Ειδικότερα, στα 30 παιχνίδια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη οι γηπεδούχοι μετρούν εννιά νίκες, όλες με μονοψήφιες διαφορές και οι φιλοξενούμενοι 21 μεγαλύτερη εκ των οποίων –σε έκταση- ήταν εκείνη της σεζόν 2006-07 όταν επικράτησαν με 96-60 (Σεραπίνας 10 – Μπετσίροβιτς 20).

Η τελευταία νίκη των «κίτρινων» σε ματς κανονικής περιόδου ήταν εκείνη της σεζόν 2007-08. Ήταν στις 24 Φεβρουαρίου 2008 όταν για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος επικράτησαν με 82-75 με κορυφαίους τους Μάσεϊ με 21 και Ράιτ με 20. 15 είχε ο Γιασικεβίτσιους και 14 ο Ντικούδης για τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Από εκείνο το κυριακάτικο και τότε παιχνίδι, οι «πράσινοι» έφυγαν με τη νίκη από το γήπεδο του Άρη για την κανονική περίοδο, εννιά συνεχόμενες φορές. Οι «κίτρινοι» ωστόσο σημείωσαν δύο νίκες στα πλέι οφ του 2016 όταν για τα ημιτελικά επικράτησαν με 77-68 και 56-50.

Τρεις παίκτες μοιράζονται την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος σε αυτά τα 30 παιχνίδια της Θεσσαλονίκης. Ο Κροάτης Ζντράβκο Ραντούλοβιτς για τον Άρη και ο Νίκος Γκάλης για τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ματς της σεζόν 1993-94 που έγινε στο Ιβανώφειο και ο Αμερικανός Ντάριλ Μίντλετον στο παιχνίδι της σεζόν 2001-02, σημείωσαν από 30 πόντους.

ΑΡΗΣ

Τα σερί:

Έξι συνεχόμενα παιχνίδια στη Stoiximan.gr Basket League με τουλάχιστον μία τάπα έφτασε ο Κιθ Μπένσον.

Ο Γιάννης Αθηναίου είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο σε καθένα από τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του Άρη στο πρωτάθλημα ενώ είχε ένα τουλάχιστον κερδισμένο φάουλ και μία ασίστ σε καθένα από τα επτά της φετινής Stoiximan.gr Basket League.

Μία τουλάχιστον ασίστ αλλά και ένα κλέψιμο είχε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και στα επτά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.

Τα ρεκόρ:

Το αυριανό θα είναι το 800ό παιχνίδι του Άρη στο πλαίσιο της Stoiximan.gr Basket League. Ο ως τώρα απολογισμός του είναι 428 νίκες και 371 ήττες.

Με τρία ριμπάουντ ο Μιχάλης Τσαϊρέλης θα φτάσει τα 600 στην κατηγορία.

Με τρία εύστοχα τρίποντα ο Γιάννης Αθηναίου θα γίνει ο 35ος στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό πρωτάθλημα που θα φτάσει τα 50 σε αυτό

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS 

Τα σερί:

27 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος με τουλάχιστον τρεις ασίστ μετράει ο Νικ Καλάθης.

Δύο τουλάχιστον ασίστ σε καθένα από τα έξι τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού Superfoods στη Stoiximan.gr Basket League είχε ο Νίκος Παππάς.

Ο Ίαν Βουγιούκας είχε τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ σε καθένα από τα επτά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.

Τα ρεκόρ:

Με ένα τρίποντο ο Νίκος Παππάς θα φτάσει τα 200 στη Stoiximan.gr Basket League.

Τέσσερα ριμπάουντ χωρίζουν τον Ματ Λοτζέσκι από τα 600 στην κατηγορία.

Ο Τζέιμς Γκιστ θα φτάσει τον Χουάν Αντόνιο Μοράλες στην 27η θέση της λίστας των ξένων παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια (136) στη Stoiximan.gr Basket League.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button