Ποδόσφαιρο

Άρης-Ξάνθη (1-0): Ανέβηκε στην 5η θέση – Ξανά κόντρα σε όλους και όλα βγήκε νικητής!

Ο Άρης ήταν ανώτερος σε όλο το παιχνίδι, νίκησε για τέταρτη φορά την Ξάνθη φέτος, σε έναν αγώνα με ..περίεργη διαιτησία και πάλι και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Πρώτο ημίχρονο: Είχε τις ευκαιρίες αλλά δεν έβρισκε στόχο

Ο Άρης αν και χρειάστηκε κάποια λεπτά μέχρι να βρει τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο, αρκετά γρήογορα έδειξε την επιθετική του διάθεση δημιουργώντας ευκαιρίες με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 14′ με εξαιρετική κίνηση-ασίστ του Μπρούνο Γκάμα από τα αριστερά αλλά η κεφαλιά του Ροζ ήταν αρκετά αδύναμη και κατέληξε στα χέρια του Αμπάντ

Η Ξάνθη έγινε επικίνδυνη πρώτη φορά στο 20′ αλλά το σουτ μπλόκαρε ο Κουέστα ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό υπήρξε φάση διαρκείας για τον Άρη με τον Κόρχουτ όμως να σουτάρει αδύναμα στην «αγκαλιά» του πορτιέρο της Ξάνθης.

Ο Χαβιέ Ματίγια ήταν αυτός που «απείλησε» από στατική φάση στο 26′ αλλά το σουτ πέρασε λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αμπάντ.

Στο 37′ «ήρθε» η πρώτη κίτρινη κάρτα για τον Κοβάσεβιτς μετά από φάουλ στον Μπρούνο Γκάμα, με τον Πορτογάλο να κάνει σέντρα σουτ αλλά η κεφαλιά του Δεληζήση πήγε επάνω στον τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Δεύτερο ημίχρονο: Είχε τον έλεγχο και «βρήκε» δίχτυα!

Ο Άρης μπήκε εμφανώς πιο αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος με την πρώτη καλή φάση να έρχεται μόλις στο 46′ αλλά το σουτ του Γκάμα πέρασε άουτ από τα δεξιά.

Στο 53′ έγινε η πρώτη αλλαγή για τους «κιτρινόμαυρους» με τον Ντιγκινί να παίρνει την θέση του Μαντσίνι από τα αριστερά στις πτέρυγες.

ΓΚΟΛ για τον Άρη με Μπρούνο Γκάμα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα!

Τέσσερα λεπτά μετά στο 57′ ο Σάσα ανατρέπεται αντικανονικά στην μεγάλη περιοχή με τον Φωτιάδη να σφυρίζει φυσικά πέναλτι με τον Μπρούνο Γκάμα να σκοράρει κανοντας το 1-0 για τον Άρη!

Η Ξάνθη έφτασε κοντά στην ισοφάριση μετά από λίγο αλλά το σουτ πέρασε λίγο πιο έξω από τα δοκάρια του Κουέστα.

Ο Άρης έδειχνε πως δεν θέλει να μείνει στο ένα μόνο «τέρμα» και προσπαθούσε συνεχώς να σκοράρει με τον Γιάννη Φετφατζίδη να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 67′ μετά από πολύ όμορφη συνεργασία των Ντιγκινί και Γκάμα αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 70΄υπήρξε έντονη δικαιολογημένη διαμαρτυρία από πλευράς Άρη αφού ο Κάστρο χτύπησε τον Δεληζηση εκτός φάσης και με τον Φωτιάδη να μην δίνει..απολύτων τίποτα!

Δοκάρι για τον Άρη στο 86′

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν σταμάτησαν λεπτό ..το γκάζι με τον Ντιγκινί να κερδίζει φάουλ στο 86′ και ο ίδιος με κεφαλιά βρίσκει το δοκάρι του Αμπάντ, ενώ λίγο μετά η Ξάνθη απείλησε με ένα σουτ του Μπαξεβανίδη αλλά ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά.

Τέλος αγώνα από τον Φωτιάδη, ο Άρης πήρε μια απολύτως δίκαιη νίκη και πλέον βρίσκεται μόνος στην 5η θέση της βαθμολογίας της Super League 1 με 29 βαθμούς ενώ τώρα έχει μπροστά του δύο μέρες προκειμένου να προετοιμαστεί για τον επόμενο του αντίπαλο, τον Παναιτωλικό που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κυριακή στις 17:15 στο Αγρίνιο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Ένα σχόλιο

  1. Χτες που έλειπε κι ο Ιντέγε, έπρεπε να παίξει ο Ντιγκινί απ’ την αρχή. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τον χρησιμοποιεί ο Ένιχ; Έτσι είναι οι προπονητές, έχουν κολλήματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button