Μπάσκετ

Άρης – Λαύριο 81-70: Παλικαρίσια νίκη με εξαιρετική άμυνα και πολύ καλό Μποχωρίδη

Με έναν Λευτέρη Μποχωρίδη να παίρνει «πάνω του» το ματς και μια πολύ καλή αμυντική λειτουργία, ο Άρης κέρδισε σχετικά εύκολα το Λαύριο με 81-70 και δήλωσε «παρών».

ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΣ:

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΑΝ… ΝΤΕΡΜΠΙ

Το ματς ξεκίνησε με αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ, εκτός από μία στιγμή στα 6 λεπτά που ο Άρης με καλάθι και φάουλ του πολύ καλού Μποχωρίδη «έγραψε» το 14-9.

ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΜΙΚΡΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι «κίτρινοι» δεν ξεκίνησαν το ίδιο καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν στα πρώτα πέντε λεπτά πίσω στο σκορ (25-27) αλλά το Λαύριο δεν μπόρεσε να ξεφύγει πάνω από τρεις πόντους.

Στο 16ο λεπτό και έπειτα ο Άρης με ένα τρίποντο του Φιτζπάτρικ και ένα του Φλιώνη πήρε ξανά προβάδισμα (31-29) και η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Καμπερίδη μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου συνέβαλαν στο να ηγηθεί του αντιπάλου του. Μισό λεπτό πριν το ημίχρονο, ο Μποχωρίδης πέτυχε ένα σπουδαίο τρίποντο από τα έξι μέτρα για το 36-31.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΑΡΗΣ

Ένα «εκρηκτικό» ξεκίνημα του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο έφερε τους γηπεδούχους μέχρι και 15 πόντους μπροστά (48-43) στα 23′ του αγώνα. Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη συνέχισε να είναι αποτελεσματική επιθετικά, ιδίως με τα σημαντικά και δύσκολα καλάθια του Μόρις και του Φιτζπάτρικ για να φτάσει το σκορ στο 60-40.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τους «κίτρινους» που με τρίποντο του Μπράουν η διαφορά έφτασε στους 24, για το 67-43. Μετά από λάθη του Άρη και τον Γουότσον με τρία συνεχόμενα τρίποντα το Λαύριο μείωσε σημαντικά σε 67-56, μόλις έξι λεπτά πριν τη λήξη.

Ο Μόρις ως από μηχανής θεός μπήκε στο παιχνίδι για να «ξεμπουκώσει» ο Άρης, σκοράροντας για τρεις για το 70-56. Μόλις 3:53 πριν το τέλος του παιχνιδιού, όμως, το Λαύριο μείωσε κι άλλο με τρίποντο του Άλμαν για το 70-62. Στα 3:18 ο Μιλόσεβιτς έδωσε άλλη μία «ανάσα» για την ομάδα του με τρίποντο κι έκανε το 73-62.

Ο Μπράουν ήταν πάλι εκεί που τον χρειαζόταν ο Άρης και με τρίποντο δύο λεπτά για τη λήξη έκανε το 78-64.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-18, 36-31, 62-43, 81-68

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button