Ποδόσφαιρο

Άμυνα… με τα μάτια, πάθος μηδέν και πικρή ήττα (2-0) στο Τελ Αβίβ

Οι “κίτρινοι” έχασαν στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τον Άρη να χάνει μια φοβερή ευκαιρία με τον Καμάτσο στις καθυστερήσεις

Ο πρώτος αγώνας απέναντι στην Μακάμπι βάζει… δύσκολα στον Άρη όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Οι “κίτρινοι” ηττήθηκαν με 2-0, σε ένα ματς στο οποίο ήταν κακοί. Υπήρχαν αμυντικά κενά, τα λάθη ήταν πολλά, το πάθος όχι αυτό που… έπρεπε και όλα αυτά τα εκμεταλλεύτηκε η Μακάμπι, την οποία ο τερματοφύλακας, Πέρετζ “έσωσε”, όποτε χρειάστηκε, όπως έγινε με την κεφαλιά του Ντουκουρέ στο 87′.

Σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό βοήθησε ο Κουέστα μιας και αντέδρασε ιδανικές σε αρκετές σημαντικές στιγμές των γηπεδούχων. Πάντως, ο Άρης θα μπορούσε να κάνει το 2-1 στις καθυστερήσεις αλλά ο Καμάτσο σε κενή εστία αστόχησε!

Πολλά αμυντικά κενά, η Μακάμπι “προειδοποίησε” και τελικά άνοιξε το σκορ

Ο Άρης κέρδισε το πρώτο κόρνερ στο 2΄ και ο τερματοφύλακας της Μακάμπι απομάκρυνε. Μετέπειτα, Ματέο Γκαρσία και Ιτούρμπε έκαναν λάθος και στην πορεία της φάσης οι Ισραηλινοί δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις για τον Άρη αλλά ο Παραγουανός διόρθωσε το λάθος του. Στο ξεκίνημα του αγώνα η Μακάμπι έπαιζε ιδιαίτερα σκληρά και ο ρέφερι, Χίγκλερ το ανεχόταν ενώ ο Άρης στο 7′ κέρδισε φάουλ. Ο Ματσίνι έπιασε το σουτ και μετά προσπάθησε να απειλήσει ο Ματέο, όμως η φάση πέρασε για τους γηπεδούχους. Ο Κουέστα “έβγαλε” τετ-α-τετ του Κανικόφσκι, σε μια μεγάλη ευκαιρία για την Μακάμπι ενώ στην συνέχεια υπήρχε μια ακόμη κακή αμυντική λειτουργία από τους “κίτρινους” και ο Ισπανός τερματοφύλακας “αντέδρασε” σωστά ξανά και έδιωξε.

Στο πρώτο 15λεπτο ο Γκαρσία είχε κάνει αρκετά λάθη ενώ η Μακάμπι επιδίωκε να βγαίνει συνεχώς στην πλάτη της άμυνας του Άρη και υπήρχαν αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Το σουτ του Γιοβάνοβιτς στο 17′ ήταν κακό ενώ ακολούθως μια σέντρα του Γκαρσία δεν ανησύχησε τους γηπεδούχους. Ο Ιτούρμπε πάσαρε στον Μαντσίνι ο οποίος έπιασε το σουτ, με τον Πέρετζ να διώχνει. Στη συνέχεια ο Κουέστα απομάκρυνε σουτ του Γιοβάνοβιτς, σε μια ακόμη επικίνδυνη στιγμή για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι ως το 25′ ήταν ανώτεροι.

Η Μακάμπι έβγαλε εύκολα επίθεση μετά από ένα κακό αμυντικό τρανζίσιον και αυτή είχε ως αποτέλεσμα να γίνει το 1-0 από τον Γιοβάνοβιτς στο 30′ με πλασέ. Στο 44΄ ο Μαντσίνι έκανε δυνατό σουτ και ο Πέρετζ απομάκρυνε σε κόρνερ, με τον Άρη να έχει σημαντική στιγμή για να ισοφαρίσει. Προς το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Άρης κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο και ο Χίγκλερ έβγαλε… επιτέλους κίτρινη. Το ημίχρονο έληξε 1-0 υπέρ της ομάδας του Ιβιτς, που εκμεταλλευόταν τα πολλά αμυντικά κενά του συνόλου του Μπούργος.

O Koυέστα “έσωζε” τον Άρη αλλά “ήρθε” νέο γκολ για την Μακάμπι και ο Καμάτσο έχασε το… άχαστο!

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η Μακάμπι έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ ωστόσο ο Κουέστα απομάκρυνε. Ενα φάουλ από πλευράς δεν απείλησε ενώ μετέπειτα ο Γκαρθία πήρε την θέση του Γκαρσία για να δώσει λύσεις στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Ισπανός κέρδισε φάουλ στο 54′, με τον Γκαρθία στο ξεκίνημα της παρουσίας του στην 11άδα να ψάχνει τις κάθετες πάσες. Ο Μπιτόν σούταρε στο 59′ και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Ο Μπούργος έβαλε στο ματς τους Πάλμα και Καμάτσο που αντικατέστησαν τους Ιτούρμπε και Μαντσίνι. Ο Κουέστα δήλωσε… παρών σε μια ακόμη φάση, κάνοντας εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Ζάχαβι ενώ ο Ισπανός αντέδρασε ιδανικά λίγο μετά σε μια νέα μεγάλη φάση των Ισραηλινών με τον Πέριτσα.

Τα λάθη από πλευράς Άρη συνεχιζόταν και ο Μπράμπετς “έσωσε”. Μετά από ώρα οι “κίτρινοι” βγήκαν μπροστά και κέρδισαν κόρνερ στο 74′. Ο Καμάτσο σούταρε και κόντραρε σε σώμα αντιπάλου, με τον Πέρετζ να διώχνει σε μια επικίνδυνη στιγμή. Ο Άρης κέρδιζε διαδοχικά κόρνερ και το σουτ του Πάλμα κατέληξε άουτ. Ιδια εξέλιξη είχε και το σουτ του Ζάχαβι και μετέπειτα, ο Γκρέι σούταρε όμως δεν απείλησε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασαν στο ματς οι Μαζικού και Ντιόπ αντί των Πίρσμαν και Νταμπό.

Η Μακάμπι διπλασίασε τα τέρματά της στο 84′ με τον Ζάχαβι, σε ένα σουτ που βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Πέρετζ να “βγάζει” κεφαλιά του Ντουκουρέ στο 87′ ενώ αργότερα ευκαιρία έχασε και ο Καμάτσο, σε σουτ που επιχείρησε. Ο Πορτογάλος “πέταξε” στα σκουπίδια μια απίθανη φάση, στις καθυστερήσεις, με τον ίδιο να είναι… μόνος απέναντι στην εστία και να μην μπορεί να σκοράρει και το ματς έληξε 2-0.

ΜΑΚΑΜΠΙ (Βλάνταν Ιβιτς): Πέρετζ, Ζεράλδες, Γείνι, Σάμποριτ, Χοζές (63’ Γκλοχ), Μπίλτον (63’ Ναχμίας), Γκλάζερ, Φαν Όβεριμ (90+ Ρίκαν), Κανικόφσκι, Κουγάς (67’ Ζάχαβι), Γιοβάνοβιτς (67’ Πέριτσα)

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81’ Μαζικού), Νταμπό (81’ Ντιόπ), Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (51’ Μάνου Γκαρθία), Ιτούρμπε (64’ Καμάτσο), Μαντσίνι (64’ Πάλμα), Γκρέι

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button