Μπάσκετ

Άληθινός μαχητής ο Άρης, νική επί του Λαύριου με 70-71

Ό Άρης ταξίδεψε στο Λαύριο για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League, μοναδικός στόχος των «κιτρινόμαυρων» η πρώτη εκτός έδρα νίκη στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

Σε μια δύσκολη έδρα όπως έχει αποδειχθεί διαχρονικά ο Άρης κλήθηκε να κάνει ότι δεν έκανε σε Αμαλιάδα και Τσεχία, δηλαδή να πάρει το πρώτο διπλό της χρονιάς. Σύμμαχος του ο κόσμος καθώς αρκετοί φίλοι του ταξίδεψαν ώστε να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να παρατάσσει τους εξής πέντε: Αθηναίου, Μπελ, Μούρτος, Βασιλόπουλος, Μπένσον, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Χρήστος Σερέλης ξεκίνησε με τους εξής: Βεργίνης, Κακλαμανάκης, Μουρ, Μέιερ, Γκρέι.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης μπήκε καλά είχε τον πρώτο λόγο, άνοιξε το σκορ αλλά το Λαύριο ακολουθούσε από κοντά και το ματς να είναι στον πόντο. Αυτό γινόταν για 7 λεπτά όπου έγιναν οι πρώτες αλλαγές με αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να χάσουν την αυτοσυγκέντρωση τους δίνοντας το δικαίωμα στο Λαύριο να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 24-19 με έναν Άρη να κάνει πολλά «παιδικά» λάθη και με ένα Λαύριο να έχει καταφέρει να επιβάλλει το παιχνίδι του.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξαν και πολλά με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να ψάχνει την «μαγική φόρμουλα» ώστε να καταφέρει να ηρεμήσει τους παίκτες του και να μπορέσουν να ξαναβρούν την αυτοσυγκέντρωση τους. Το Λαύριο συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Κακλαμανάκη ο όποιος κάτω από το καλάθι έδειχνε ασταμάτητος. Το ημίχρονο έληξε βρίσκοντας το Λαύριο να προηγείται με 40-33.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια και με οδηγό τον Κουάμι Βον ο οποίος πήρε φάσεις πάνω του και έδειξε λίγα στοιχεία από τις δυνατότητες του. Έτσι κατάφερε η ομάδα της Θεσσαλονίκης να κάνει το -16 σε -6 κάνοντας ένα εκπληκτικό 4λεπτο παίζοντας κανονικό μπάσκετ και κάνοντας ένα σερί 0-10.

Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό θρίλερ ο Άρης εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Κακλαμανάκη ο οποίος είχε χτυπήσει στην 3η περίοδο κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ και μόλις 1 λεπτό πριν την λήξη κατάφερε να μειώσει σε 68-66 κάνοντας τον Χρήστο Σερέλη να ξαναρίξει στο παιχνίδι τον Κακλαμανάκη, ο οποίος χάρισε και μια τάπα στον Βον σε προσπάθεια του δεύτερου να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν δύο πόντους ακόμα από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» κάνοντας έτσι το 70-66, 36 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Άρης αντέδρασε γρήγορα και μια ωραία επίθεση κατάφερε με τον Γουίβερ να κάνει το 70-68 και με μια γρήγορη και καλή άμυνα ο Άρης κέρδισε την κατοχή ξανά. Και τότε ήταν η σειρά του Παναγιώτη Βασιλόπουλου να πει την τελευταία του κουβέντα και με ένα τρίποντο 1 δευτερόλεπτο πριν την λήξη χάρισε το πρώτο διπλό στην ομάδα του.

Ο Άρης πήρε την πρώτη του εκτός έδρα νίκη με σκορ 70-71.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button