Γενικά

Όριο ταχύτητας 24 km/h στο κέντρο του Λονδίνου

Απώτερος στόχος η μείωση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων κατά -50% μέχρι το 2044.

Το δημοτικό συμβούλιο του Λονδίνου (Court of Common Council) ψήφισε την εφαρμογή ορίου ταχύτητας 15 mph (24 km/h) στο κέντρο της μεγαλούπολης κάτι που θα γίνει πράξη εφόσον εγκριθεί από το Υπουργείο Μεταφορών.

Αυτό σημαίνει πως το Λονδίνο θα είναι η πρώτη περιοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο με όριο 15 mph (24 km/h) . Η απόφαση πάρθηκε μετά από τον θετικό αντίκτυπο που είχε η μείωση του ορίου στα 20 mph (32 km/h) η οποία μείωσε σημαντικά τον αριθμό των ποδηλατών που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά.

Εκτός από το νέο όριο των 15 mph (24 km/h), η νέα στρατηγική για τις μεταφορές περιλαμβάνει μεγάλες ζώνες μηδενικών ρύπων και πεζοδρομήσεις, με στόχο η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να μειωθεί κατά -25% μέχρι το 2030 και κατά -50% μέχρι το 2044.

Μια πολιτική ιεράρχησης της κίνησης θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται, κρατώντας τα οχήματα με τελικό προορισμό εκτός της πόλης μακριά από περιοχές με προτεραιότητα στους πεζούς. Το σχέδιο Transport Strategy Delivery Plan θα κριθεί από την επιτροπή σχεδιασμού και μεταφορών της πόλης αργότερα μέσα στο έτος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button