Γενικά

Χριστουγεννιάτικη γιορτή το Σαββατοκύριακο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ανοίγει τις πόρτες του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και προσκαλεί το κοινό της πόλης στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Με γιορτινή διάθεση και χαρμόσυνες μουσικές στο κλίμα των ημερών θα κινηθεί ο κόσμος που θα επισκεφτεί το φουαγιέ του Δημαρχείου από τις 11.00 έως τις 18.00, ενώ μπορεί να επιλέξει τοπικά προϊόντα για το εορταστικό τραπέζι που προτείνουν σύλλογοι και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

Μυστικά μαγειρικής και τεχνικές, θα εισάγουν τους επισκέπτες στο μαγικό κόσμο της γευσιγνωσίας. Αρώματα και γεύσεις θα πλημμυρίσουν το χώρο στις παρουσιάσεις χριστουγεννιάτικων συνταγών και θα συμπληρώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Να σημειώσουμε ότι και τις δύο μέρες, θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό ταξίδι στην προϊστορική κουζίνα και τα συστατικά της προϊστορικής διατροφής όπως αυτά αποκαλύπτονται μέσα από ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Α.Π.Θ. Όλοι όσοι βρεθούν στο φουαγέ θα μάθουν ποιά είδη φυτών αποτελούσαν τα συστατικά της κουζίνας τους, πώς μαγείρευαν τα φυτά στην προϊστορική Ελλάδα και αν έπιναν μπύρα ή κρασί. Τέλος την Κυριακή στις 12.00 μ.μ. μια παλιά νοικοκυρά της Θεσσαλονίκης, θα μυήσει τους παρευρισκόμενους στα μυστικά της παραδοσιακής χωριάτικης πίτας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button