ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Στη φυλακή ως τη Δευτέρα ο Ντάνι Άλβες

Ο Ντάνι Άλβες θα παραμείνει στη φυλακή τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα (25/3), καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρώσει την εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ που απαιτείται για την αποφυλάκισή του μετά το Σαββατοκύριακο (23-24/3), έπειτα απ’ την καταδίκη του για βιασμό.

Από την Τετάρτη (20/3) και την ανακοίνωση της απόφασης δικαστηρίου της Βαρκελώνης που αποδέχτηκε την αποφυλάκισή του με εγγύηση, η υπεράσπιση του παίκτη δεν έχει καταφέρει να καταθέσει τα χρήματα πριν από τις 14:00, την ημερήσια προθεσμία γι’ αυτού του είδους το μέτρο, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστικές πηγές.

Μετά από μάχη με τον χρόνο για τη συγκέντρωση αυτού του ποσού, ο δικηγόρος του έφτασε στο σημείο να ζητήσει παράταση μίας ώρας, μέχρι τις 15:00, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο ποδοσφαιριστής, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών για βιασμό, θα πρέπει να παραμείνει πίσω από τα κάγκελα μέχρι τη Δευτέρα (25/3), οπότε η αρμόδια για το θέμα δικαστική υπηρεσία θα ανοίξει ξανά.

Ο Ντάνι Άλβες βρίσκεται στη φυλακή «Brians 2», 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαρκελώνης, εδώ και 14 μήνες. Παρά τη λαμπρή καριέρα του στο ποδόσφαιρο, ο Βραζιλιάνος φαίνεται να μην έχει τα χρήματα για να πληρώσει την εγγύηση του, περιμένοντας σημαντικές αποζημιώσεις από το ισπανικό δημόσιο ταμείο μετά από πολλές φορολογικές διαμάχες.

Η οικονομική κατάσταση του ποδοσφαιριστή έχει επιδεινωθεί σημαντικά από τη σύλληψή του τον Ιανουάριο του 2023, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής του συμβολαίου του με τον μεξικανικό σύλλογο Πούμας και της διακοπής άλλων πηγών εσόδων, όπως εξήγησε η υπεράσπισή του.

Για την εισαγγελία και τα πολιτικά κόμματα, που αντιτάχθηκαν σε αυτήν την αποφυλάκιση, η οικονομική δύναμη του Άλβες εξακολουθεί να είναι σημαντική και πιστεύουν ότι συνεχίζει να υπάρχει κίνδυνος φυγής του στο εξωτερικό.

Οι δικαστές θεώρησαν στην απόφασή τους ότι αυτός ο κίνδυνος «μειώθηκε» μετά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό, αλλά αναγνώρισαν ότι η πραγματική οικονομική κατάσταση του Άλβες ήταν άγνωστη.

Εκτός από την καταβολή αυτής της εγγύησης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, το δικαστήριο είχε θέσει ως προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή του την κατάσχεση των δύο ισπανικών και βραζιλιάνικων διαβατηρίων του, την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο δικαστήριο κάθε εβδομάδα, την απαγόρευση εξόδου από την Ισπανία, καθώς και την απαγόρευση προσέγγισης του θύματος και επικοινωνίας μαζί του.

Ο Άλβες καταδικάστηκε στις 22 Φεβρουαρίου σε 4,5 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό μιας νεαρής γυναίκας τη νύχτα της 30ης προς την 31η Δεκεμβρίου 2022 σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Βαρκελώνη. Ποινή πολύ χαμηλότερη από την εισήγηση της εισαγγελίας, που απαιτούσε εννέα χρόνια φυλάκιση. Όλες οι πλευρές ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button