ΕρασιτέχνηςΜπάσκετΠοδόσφαιρο

Ο Ισπανός Αρειανός ράπερ Roge για τα γενέθλια, τους Ισπανούς οπαδούς του Άρη αλλά και τις ημέρες που ζούμε

Ο Ισπανός ράπερ του συγκροτήματος Generación 91 και οπαδός του Άρη, Ρόχε Κανέγιο, μίλησε στο Yellow Radio 92.8 FM με αφορμή τα γενέθλια της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε στους Αρειανούς που… δημιούργησε στην Ισπανία αλλά και την κατάσταση στην χώρα του.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσωνα Μίσχο και τον Πάνο Τσίκαλα:

Πως ήρθε σε επαφή με τον Άρη: Όλα ξεκίνησαν το 2011 που ήμουν στην Θεσσαλονίκη για σπουδές, γνώρισα Αρειανούς, πήγα στο γήπεδο και ερωτεύτηκα. Η πρώτη φορά που πήγα στο γήπεδο ήταν με τον ΠΑΟΚ το 2011 και έτσι ξεκίνησε η επαφή μου με την ελληνική γλώσσα και με την Ελλάδα.

Πόσο καιρό του πήρε να μάθει ελληνικά: Ήταν μια διαδικασία, είχα ήδη μάθει αρκετά αλλά όταν γύρισα Ισπανία μέσω των συνθημάτων του Άρη που με βοήθησαν πολύ, μάλιστα κάθε μέρα γυρνάει στο κεφάλι μου το σύνθημα “εμείς εδώ στο πέταλο”, είναι το αγαπημένο μου.

Για τις μπλούζες του Άρη που φοράνε στα video clip τους: “Όταν ήρθα από την Ελλάδα, ένιωθα τον Αρειανισμό πολύ έντονα. Έτσι ξεκίνησα στις συναυλίες να φοράω μπλούζες του Άρη και του SUPER3, θα μας έβλεπε αρκετός κόσμος, όποτε ήταν καλή αφορμή να δουν και τον Άρη. Τότε ξεκίνησε κάτι πολύ ωραίο. Όλοι οι φίλοι μου και οι παρέες μου, παρήγγειλαν μπλούζες από τους συνδέσμους! Εγώ δουλεύω στην Βαρκελώνη αλλά δεν προέρχομαι από εδώ αλλά από μια πόλη στην νοτιοανατολική Ισπανία, την Οριγουέλα, που όλοι ξέρουν για τον Άρη. Εκεί είναι πιθανό να συναντήσεις ανθρώπους που δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα να φοράνε μπλούζες του Άρη.

Για το ρεύμα του Άρη στην Ισπανία και στον κόσμο: Όλο αυτό το διάστημα έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που δεν είναι Έλληνες και αγαπάνε τον Άρη, στην Ισπανία και όχι μόνο.

Για το κοινό τους στην Ισπανία: Το συγκρότημα μας είναι σε δράση πάνω από 10 χρόνια, ξεκινήσαμε από έφηβοι και μια τριετία ήμασταν αρκετά ενεργοί. Τώρα είμαστε πιο ανενεργοί, τόσο δημιουργικοί όσο ήμασταν λόγω των υποχρεώσεων μας.

Για τον πολιτικοποιημένο στίχο που τραγουδούν: Με αφορμή αυτά που ζούσαμε στην Ισπανία, με την κρίση και όλα αυτά, όταν ήρθα στην Ελλάδα αυτό ζούσα. Όλες αυτές οι εμπειρίες μας έδωσαν την ενέργεια να γράψουμε αυτά.

Για το τι βίωσε στην Ελλάδα: Την χρονιά που ήρθα, ήταν από τις χειρότερες σχετικά με την οικονομική κρίση, όλα όταν είχαν χτυπήσει δυνατά. Ήμουν 19 χρονών και όλα αυτά μου έκαναν εντύπωση. Οι αγανακτισμένοι που ήμουν μέλος τους στην Ισπανία, είχα την διάθεση να μάθω από τον κόσμο, να δω τα προβλήματα που υπήρχαν.

Για τον κορωνοιό στην Ισπανία: Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, περιμένουμε τις εντολές των ειδικών. Εγώ προσωπικά είμαι ανήσυχος, σε αυτές τις στιγμές αυξάνονται οι ανισότητες και οι αδικίες. Φοβάμαι για τους εργάτες, αυτούς που έχασαν τις δουλειές ενώ οι εργάτες αυτοί που παίρνουν το μεγαλύτερο ρίσκο.

Εάν υπάρχει μέριμνα από το Ισπανικό κράτος για να μην χαθούν δουλειές: Έχουν παρθεί κάποια μέτρα αλλά δεν φτάνουν σε όλους. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όμως η κατάσταση θέλει και μνήμη και ενέργεια, όταν όλα τελειώσουν δεν θα πρέπει να υποφέρουν πάλι οι ίδιοι.

Για το πως είδε τον Άρη φέτος: Βλέπω όλους τους αγώνες, δεν είχαμε σταθερή χρονιά αλλά στα ντέρμπι πήγαμε πολύ καλά. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ το 4-2, με μέτριες ομάδες δεν πήραμε καλά αποτελέσματα. Έχουμε το κύπελλο, όμως ας κάνουμε υπομονή. Ο Άρης εμένα όταν παίζει μου δίνει την χαρά της ημέρας. Η ομάδα θέλω να προσθέσω ότι είναι ο λαός και όχι οι ποδοσφαιριστές.

Για το εάν υποστηρίζει κάποια ομάδα στην Ισπανία: Όχι, υποστηρίζω μόνο τον Άρη και καμιά άλλη ομάδα.

Για τα γενέθλια του Άρη και τις ευχές του: Εγώ περιμένω βίντεο από τα μπαλκόνια σας, να βγεις και εσύ για εμένα(σ.σ αναφερόταν στον Π.Τσίκαλα), θα σας στείλω και δικά μου βίντεο. Θέλω να πω χρόνια πολλά στον Άρη και ισόβια Άρης! Να πάρουμε το κύπελλο και να πάνε όλα καλά να γουστάρουμε με ότι αγαπάμε.

Κλείνοντας σημείωσε πως όποιος φίλος του Άρη είναι στην Βαρκελώνη και χρειάζεται βοήθεια ή για βόλτα ας του στείλε ένα μήνυμα!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button