Γενικά

Ομάδα φοιτητών από Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη κέρδισε χρυσό βραβείο για την αντιμετώπιση του καρκίνου

Η ελληνική φοιτητική ερευνητική ομάδα iGEM Greece απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό International Genetically Engineered Machine (iGEM), που έγινε στη Βοστώνη των ΗΠΑ, από τις 9 μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, για τον σχεδιασμό μίας νέας θεραπευτικής μεθόδου για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο το βραβείο αλλά και η συμμετοχή είναι σημαντικό θέμα καθώς είναι η πρώτη φορά που μία ελληνική ομάδα ερευνητών λαμβάνει μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Οι φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη διακρίθηκαν ανάμεσα σε 5.400 συμμετέχοντες από 310 ομάδες κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο, ενώ προτάθηκαν από τους συντελεστές ως “Best Therapeutics Project” του διαγωνισμού.

Η ελληνική ομάδα σχεδίασε μια νέα θεραπευτική μέθοδο για την 3η πιο θανατηφόρο μορφή καρκίνου, αυτή του παχέος εντέρου. Πρόκειται για ένα γενετικά τροποποιημένο προβιοτικό βακτηρίδιο που εκλεκτικά ανακαλύπτει και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τεχνολογία αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μια εξατομικευμένη θεραπεία που δεν θα έχει παρενέργειες όπως η χημειοθεραπεία και θα μπορούσε ίσως να προσαρμοστεί και για την αντιμετώπιση άλλων μορφών καρκίνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ερευνητικό έργο της ομάδας στήριξε μια εταιρεία γενετικής έρευνας για τη θεραπεία του καρκίνου, ενώ στέγη, υποδομή και υλικά για τις πειραματικές διαδικασίες προσέφερε μία εταιρεία βιοτεχνολογίας η οποία τους παραχώρησε επί 10 μήνες τα ερευνητικά της εργαστήρια και όλες τις υποδομές της καθώς και το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ.

Πηγή: press724.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button