ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Οι αντιδράσεις έφεραν αναβολή στην μπλε κάρτα

Ανεστάλη η εφαρμογή της μπλε κάρτας μετά από τις αρνητικές αντιδράσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αγγλικής εφημερίδας Telegraph καθώς και πηγές της IFAB.

Η είδηση αναμενόταν να ανακοινωθεί σήμερα, αλλά οι αντιδράσεις κατά της αλλαγής αυτής φαίνεται ότι άλλαξαν τα σχέδια.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι η έναρξη των δοκιμών της μπλε κάρτας, που θα ξεκινούσαν κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Αγγλίας, κάτι που διέψευσε η FIFA με επίσημη ανακοίνωσή της, παίρνει αναβολή λόγω των «εξαιρετικών αντιδράσεων».

Τονίζεται ότι στο αγγλικό ποδόσφαιρο, υπήρξαν πολλές αναφορές που αντιτίθενται στην είδηση. Πλέον οι αλλαγές στην IFAB θα συζητηθούν εκ νέου στην επόμενη συνάντησή της στη Σκωτία τον Μάρτιο. Ακόμα και να εισαχθεί τότε, θα συνεχιστεί σε δοκιμαστικό επίπεδο σε μικρότερες κατηγορίες, όπως αναφέρει το Athletic.

Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάου, ήταν αυτός που πρώτος αντιτάχθηκε δημόσια στην εφαρμογή της νέας κάρτας:

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής. Γι’ αυτό είναι οι κίτρινες κάρτες. Το τρέχον σύστημα λειτουργεί καλά, απλά πρέπει να εφαρμοστεί σωστά. Η προσθήκη μιας μπλε κάρτας θα έδινε απλώς περισσότερη σύγχυση κατά τη γνώμη μου, γι’ αυτό και είμαι αντίθετη.»

Επίσης ο Γιούργκεν Κλοπ είπε στη συνέντευξη Τύπου σήμερα (9/2) ότι «Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που αυτοί οι τύποι (η IFAB) είχαν μια φανταστική ιδέα… αν είχαν ποτέ μία», ενώ ο Μαουρίτσο Ποτσετίνο είπε ότι οι μπλε κάρτες θα προκαλέσουν περισσότερες διαμάχες και θα περιπλέξουν τα πράγματα για παίκτες, διαιτητές και φιλάθλους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button