Γενικά

Ντυμένη στα λευκά η μισή Ελλάδα – Ισχυρές βροχοπτώσεις στην υπόλοιπη

Προβλήματα προκάλεσαν σε αρκετές περιοχές τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο με τα περισσότερα να εντοπίζονται στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Κορίνθου, ωστόσο η πολιτική προστασία δίνει μάχη για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Έως και μισό μέτρο φτάνει το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές στα ορεινά του νομού Τρικάλων, σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα.

Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, Φθιώτιδα και Ευρυτανία, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μέχρι στιγμής.

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τα παράλια της Λάρισας αφού η συνεχής βροχόπτωση πέραν των ρεμάτων που ήδη έχουν πλημμυρίσει κυρίως στην περιοχή της Βελίκας, το βράδυ του Σαββάτου έσπασε το «ζαρζανέτ» στην κρεμαστή γέφυρα του Αγιοκάμπου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει και να διακοπεί η κυκλοφορία από και προς Σωτηρίτσα και Βελίκα από την παραλιακή οδό!

Νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισε ρέμα στην περιοχή της Σωτηρίτσας (γνωστό ως «ρέμα του ΟΤΕ»), με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά του να παρασύρουν αυτοκίνητο που κινούνταν στην παραλιακή οδό και να το φθάσουν μέχρι τη θάλασσα! Περαστικοί που είδαν το πρωτοφανές συμβάν έσπευσαν για βοήθεια και έβγαλαν από το αυτοκίνητο τον οδηγό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγιάς.

Νέα επιδείνωση του καιρού έρχεται τις επόμενες ώρες στη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά έως τα 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πηγή: press724.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button