Γενικά

«Νιώθαμε υποχρέωση προς τον Άλκη-πολλοί φοβούνται να παίξουν το κομμάτι»

Οι δημιουργοί του τραγουδιού-φόρου τιμής στον αδικοχαμένο Άλκη, Παντελής Ζλατίντσης και Δημήτρης Καραμπουρούνης, μιλούν στο Yellow Radio 101,7, για την δημιουργία ενός τέτοιου συγκινητικού κομματιού.

Για τον Μαυρίδη που ζήτησε να ολοκληρωθεί το κομμάτι: Κατ’ αρχήν, τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Το κομμάτι μου το έφερε ο Περικλής Μαυρίδης ο μουσικοσυνθέτης, το Σάββατο που μας πέρασε. Την Κυριακή το πρωί φωνάζω τον Παντελή και του λέω ότι θέλω να έρθει να γράψουμε μαζί ένα τραγούδι. Έρχεται ο Παντελής, έχουμε ένα στούντιο, στο οποίο κάνουμε γυρίσματα για το Youtube και ξεκινήσαμε την εγγραφή. Μετά από 5 ώρες το μελοποιήσαμε και το στρώσαμε και είναι αυτό που ακούτε σήμερα.

Γιατί ζήτησε ο Δημήτρης Μαυρίδης να βρεθεί ένας καλλιτέχνης; Δεν ζήτησε ο άνθρωπος να βρω έναν καλλιτέχνη, μου έφερε το τραγούδι απλά να το δω. Μου είπε απλά ότι έγραψε ένα τραγούδι, συγκινημένος από την δολοφονία του Άλκη και έγραψε ένα τραγούδι, το οποίο είπε ότι κάποια στιγμή πρέπει να το ηχογραφήσουμε. Μόλις μου το έφερε, το βλέπω και είπα ότι πρέπει να βγει αμέσως, όχι τίποτα άλλο, αλλά ως φόρος τιμής στην δολοφονία αυτού του ανθρώπου.

Για το πόσο συγκλονίστηκε η κοινή γνώμη με την υπόθεση: Δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην τον άγγιξε η συγκεκριμένη υπόθεση και συγκεκριμένα, δεν υπήρξε άνθρωπος από όλες τις ομάδες.

Για το συμβάν και την ηχογράφηση του κομματιού: Είχα πληροφορηθεί για το συμβάν, μου είπε ο Δημήτρης να ηχογραφήσουμε το κομμάτι, να δούμε πως θα πάει, δέχτηκα με μεγάλη μου χαρά. Μόλις διάβασα τους στίχους συγκινήθηκα κιόλας, οπότε άξιζε πολύ η προσπάθεια να το κάνουμε.

Πώς ένιωθες τραγουδώντας τους στίχους; Πόσω μάλλον όταν βρίσκαμε την μελωδία και πως θα πατήσουμε την φωνή επάνω του, το πατούσαμε και πατούσαμε ξανά, για να εντυπωθεί κιόλας. Όλο και περισσότερο το ένιωσα βαθιά το τραγούδι.

Για το μήνυμα του τραγουδιού: Τέτοια εγκλήματα δεν πρέπει απλά να πάψουν να υπάρχουν, αλλά να μπαίνουν στο μυαλό καν κάποιων, γιατί και πάλι ακούγονται ψίθυροι για επιθέσεις στο μέλλον και ανησυχούμε πολύ για αυτή την κατάσταση. Πρέπει να τελειώσει εδώ.

Για το πόσο άγγιξε τον Δημήτρη το τραγούδι: Όταν προσπαθείς να βοηθήσεις ανθρώπους, όπως κάνουμε στην δική μου οργάνωση και ασχολείσαι με τον άνθρωπο και ξαφνικά ακούς ότι ένα νέο παλικάρι, ξαφνικά στα 19 του τον δολοφονούν, μόνο και μόνο επειδή είναι Άρης, δεν υπάρχουν λόγια από εδώ και πέρα ειλικρινά. Τι να σου πω τώρα, ότι νιώσαμε συγκλονισμένοι; Συγκλονισμένος νιώθω. Το θέμα, όμως, είναι και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά και να τελειώσει η ιστορία με τον χουλιγκανισμό στην Ελλάδα.

Τι μπορεί να αλλάξει για να μην υπάρξει άλλο θύμα σαν τον Άλκη: Αυτό είναι προσωπική απόφαση του καθενός, δεν θα αλλάξει επειδή βγάλαμε έναν νόμο και είπαμε ότι τελείωσαν οι χούλιγκαν. Αν κάποιος έχει το ένστικτο μέσα του να χτυπήσει τον άλλον, θα το κάνει και πάλι. Έχει το ένστικτο, δεν το κάνει επειδή θέλει να το κάνει, το έχει μέσα του.

Να σκεφτόμαστε όλοι, ότι αυτοί που χτυπούν και αυτοί που είναι τα θύματα τους, ότι σπίτι τους περιμένει μία μάνα, ένας πατέρας. Αυτό να σκεφτόμαστε, πριν κάνουμε οτιδήποτε.

Για το ότι πολλοί δεν τολμούν να πουν ότι ο Άλκης ήταν φίλος του Άρη: Είναι δυνατόν; Και να σου πω και κάτι άλλο, ο στίχος, αν ακούσεις καλά αυτό που θα παίξει ο Παντελής τώρα, στην ουσία είναι τα λόγια του Άλκη προς τους γονείς του, αυτό είναι. Ο Άλκης μιλάει στο τραγούδι, όχι εμείς.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button