Ποδόσφαιρο

Λεουτσάκος: “Βάζουν χιλιάδες ευρώ από την τσέπη τους οι πρόεδροι, ο Άρης να ριζώσει στην Σούπερ λίγκα”

Ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την φετινή χρονιά είπε:

Ευχαριστημένοι δεν μπορούμε να είμαστε, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Ευχαριστημένοι θα είμαστε όταν τελειώνει το πρωτάθλημα με λιγότερες απώλειες, περισσότερα έσοδα και μην έχουμε θέματα φυγής. Να είναι ένα πρωτάθλημα αξιόπιστο.

Για την συνάντηση του με τον κ. Βασιλειάδη είπε:

Προσπαθήσαμε να συζητήσουμε με τους προέδρους που έφεραν τα προγράμματα τους για την κατηγορία. Του είπαν κάποια πράγματα, θέλουν το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό μέσα στο γήπεδο και όχι απ’έξω. Συμφώνησαν σε οτιδήποτε μέτρα μπουν για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Θέλουμε ο υπουργός να δει περισσότερο την κατηγόρια με καλύτερα μάτι όσον αφορά τα έσοδα για να λειτουργεί καλύτερα η κατηγορία.

Στο πρωτάθλημα υπήρχαν σοβαροί άνθρωποι οι οποίοι βάζανε λεφτά από την τσέπη τους. Να υπάρχει μία ισομερή κατανομή των εσόδων. Υπάρχουν ομάδες και παίκτες που πλαισιώνουν ομάδες και παίκτες της Super League και της Εθνικής και προέρχονται από τα σπλάχνα της Fotball League. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την κατηγόρια. Του είπανε ότι είναι σύμφωνοι σε οποιοδήποτε μέτρο θέλει και με διπλή ασφάλεια.

Για το αν έπεσε στο “τραπέζι” το καινούριο μοντέλο με τις ομάδες είπε:

Σε εμάς δεν έπεσε κάτι επίσημο. Υπήρχαν διαβουλεύσεις, εμείς δεν είχαμε ενημέρωση στην διαδικασία αυτή. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να μειωθούν οι ομάδες στις δύο κατηγορίες. Δεν γίνεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να έχει 40 ομάδες επαγγελματικές. Δεν βγαίνει και οικονομικά, δεν γίνεται αυτό.

Αύριο έχουμε συμβούλιο στην ΕΠΟ στην οποία είμαι. Σαφώς θα πρέπει να βρεθούν κάποια χρήματα. Δεν γίνεται σε μία ομάδα στην Super League να παίρνει 3 και 3,5 εκατομμύρια και στην Football League να παίρνει 200.000 ευρώ. Είναι δυνατόν μία ΠΑΕ να ρίχνει 700.000 και 800.000 ευρώ τον χρόνο και μην έχεις έσοδα; Πως θα ανταπεξέλθεις;

Εγώ το μοντέλο 10 ομάδες στην Super League 1 και 10 ομάδες στην Super League 2 δεν μπορώ να καταλάβω πως θα το χωρίσει. Αυτό όλο κατά την δική μου άποψη, δεν θα πρέπει να κάτσουν όλοι μαζί, ΕΠΟ, Super League, Football League και ο Υπουργός και να αποφασίσουν τι θέλουμε; Εμείς τελευταίοι μαθαίνουμε τα σενάρια. Κάθε μέρα ακούμε και ένα σενάριο, αν δεν έρθει κάτι επίσημο με σφραγίδα όπου θα λέει θα γίνει αυτό και τι θα διεκδικήσουν. Εγώ είπα στον Υπουργό ότι αν δεν γίνει αυτό δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Έχουν μπει σε μία διαδικασία οι πρόεδροι ότι θέλουν να αποδείξουν να γίνει κάτι διαφορετικό στην Football League. Θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με κανόνες και αρχές.

Για τα χρήματα που έχουν βάλει οι πρόεδροι είπε:

Υπάρχουν πρόεδροι που έχουν βάλει περισσότερα από 800.000 ευρώ. Ο κάθε πρόεδρος ξέρει στο περίπου τα συμβόλαια που έχει κάνει και τι έχει πληρώσει.

Για τον Άρη είπε:

Ο Άρης είναι μία ομάδα ο οποίος μπήκε στον πρωταθλητισμό και σαφώς θα έχει μεγαλύτερο budget. Έχει ονόματα και παίκτες που έχουν παίξει Super League. Προφανώς και θα έχει παραπάνω budget. Φέτος καταφέραμε και πήραμε τις διαιτησίες από ένα πρόγραμμα για να μην επιβαρύνουμε το κόστος.

Για το αυριανό συμβούλιο της ΕΠΟ είπε:

Είχε ενημέρωση στο να μας ενημερώσει ο πρόεδρος το τι έγινε με FIFA, UEFA, τι ζήτησε από το ελληνικό ποδόσφαιρο για να προχωρήσουν κάποια πράγματα. Τα επόμενα θέματα είναι αυτά που γνωρίζετε, οι αλλαγές που ζητάει η Super League, η αδειοδότηση, οι ποινές, θα περάσουν και οι δικές μας τροποποιήσεις για τις ποινές.

Για την άνοδο του Άρη είπε:

Απ’ότι δείχνει και ο βαθμολογικός πίνακας δικαιολογημένα ανεβαίνει ο Άρης και ο ΟΦΗ. Είναι δύο ιστορικές ομάδες, οι οποίες ήταν στην Super League και επανέρχονται. Οι δύο ομάδες είναι ταλαιπωρημένες τα τελευταία χρόνια και μακάρι να παραμείνουν και να μη ξανάρθουν κάτω.Το αξίζουν και οι δύο, έχουν κόσμο και ιστορία.

Για την ΕΡΤ είπε:

Είμαστε σε συζητήσεις και το επόμενο διάστημα θα γίνουν πιο συγκεκριμένες. Δεν ξέρω σίγουρα αν η ΕΡΤ θα πάρει ομάδες από την Super League.

Το μήνυμα του για τον κόσμο του Άρη:

Να δώσουμε συγχαρητήρια για την άνοδο. Συγχαρητήρια στον κόσμο που στάθηκε στην ομάδα. Να ριζώσει ο Άρης στην Super League όπου ανήκει.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button