Γενικά

Θωρηκτό «Αβέρωφ»:ώρες επίσκεψης για κοινό, μαθητές, ομάδες

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται «δεμένο» το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ», το οποίο απέπλευσε στο Αιγαίο για πρώτη φορά μετά από περίπου 70 χρόνια. 

Το «Αβέρωφ», που θα παραμείνει στην πόλη έως περίπου τον Νοέμβριο (η ακριβής χρονική στιγμή για τον απόπλου της επιστροφής θα καθοριστεί εν πολλοίς από τον καιρό), βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις «ΒΟΤΣΕΙΑ 2017», στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και για να «γνωρίσουν από κοντά οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας έναν ζωντανό θρύλο που διδάσκει ιστορία», όπως σημείωναν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.
Κατά την παραμονή του «Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί πληθώρα εκδηλώσεων, όπως συναυλίες με τη συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία θα συμμετάσχει επίσης στις «μουσικές διαδρομές» στην πόλη, ημερίδα με θέμα «Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος», επίδειξη από Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών σε θαλάσσιο χώρο του λιμένα Θεσσαλονίκης, αλλά και έκθεση αφιερωμένη στο Ναύαρχο Βότση, με ορισμένα κειμήλια που, όπως εξήγησε ο πλοίαρχος Αναστάσιος Μιχέλης, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων ΓΕΝ, θα έρθουν πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον ίδιον, σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), έργα φοιτητών της Σχολής, εμπνευσμένα από το «Αβέρωφ», θα εκτεθούν εντός του πλοίου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά το ωράριο του επισκεπτηρίου, για το θωρηκτό «Αβέρωφ» :

θωρηκτό «Αβέρωφ», ώρες επίσκεψης

Μέχρι την 28η Οκτωβρίου

ώρες επίσκεψης: Δευτέρα έως Παρασκευή

09.00 – 13.45 Ανοιχτό για ομάδες μαθητών σχολείων ή κοινού (40 άτομα)
13.45 – 16.00 Κλειστό
16.00 – 18.30 Ανοιχτό για το κοινό (ομάδες 40 ατόμων)

ώρες επίσκεψης: Σάββατο, Κυριακή και Αργίες

09.00 – 14.00 Ανοιχτό για το κοινό (ομάδες 40 ατόμων)
14.00 – 16.00 Κλειστό
16.00 – 18.30 Ανοιχτό για το κοινό (ομάδες 40 ατόμων)

θωρηκτό «Αβέρωφ», ώρες επίσκεψης: Από την 29η Οκτωβρίου έως και προ απόπλου

ώρες επίσκεψης: Δευτέρα έως Παρασκευή

09.00 – 13.15 Ανοιχτό για ομάδες μαθητών σχολείων ή κοινού (40 άτομα)
13.15 – 15.00 Κλειστό
15.00 – 17.30 Ανοιχτό για το κοινό (ομάδες 40 ατόμων)
 ώρες επίσκεψης: Σάββατο, Κυριακή και Αργίες
09.00 – 13.15 Ανοιχτό για το κοινό (ομάδες 40 άτομων)
13.15 – 15.00 Κλειστό
15.00 – 17.30 Ανοιχτό για το κοινό (ομάδες 40 ατόμων)
θωρηκτό «Αβέρωφ», Οδηγίες για επισκέπτες – εισιτήριο
Όλοι οι επισκέπτες (μαθητές, συνοδοί και κοινό) οφείλουν να συμμορφώνονται πάντα σε κάθε οδηγία του προσωπικού του πλοίου για λόγους ασφαλείας των ίδιων, αλλά και για την προστασία των εκθεμάτων. Επίσης, η γενικότερη συμπεριφορά των επισκεπτών πρέπει να είναι η αρμόζουσα σε αυτό το ιστορικό σκάφος – σύμβολο.
Το κόστος του εισιτηρίου για ενήλικες επισκέπτες (κοινό) ορίζεται στα 3 ευρώ. Το εισιτήριο θα εκδίδεται από το θάλαμο έκδοσης εισιτηρίων, που θα βρίσκεται στον προβλήτα, προ της επιβίβασης στο πλοίο μέσω της κύριας κλίμακας (σκάλας).
Η ξενάγηση σχολείων/ κοινού γίνεται σε ομάδες των 40 ατόμων.
Στο τέλος κάθε ξενάγησης οι επισκέπτες (μαθητές, συνοδοί, και κοινό) μπορούν να προμηθευτούν αναμνηστικά από το πρατήριο εντός του πλοίου.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο πλοίο, δεν θα υφίσταται δυνατότητα επίσκεψης σε αυτό για ομάδες μαθητών σχολείων και για το κοινό.

Για πληροφορίες και κρατήσεις επισκέψεων μπορείτε να απευθυνθείτε στo τηλέφωνo 6947 159787 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button