Γενικά

Επίσημο: Νέο Volkswagen Golf VIII (video)

Η νέα γενιά του Volkswagen Golf έρχεται με πέντε υβριδικές εκδόσεις, ψηφιακό κόκπιτ και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης.

Η πολυαναμενόμενη όγδοη γενιά του Volkswagen Golf παρουσιάστηκε επίσημα στο Wolfsburg, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το γερμανικό μικρομεσαίο που διαχρονικά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στον κόσμο.

Volkswagen Golf VIII

Το νέο Golf σχεδόν το γνωρίζαμε από τις εικόνες teaser, τα ελαφρώς καμουφλαρισμένα πρωτότυπα και τις διαρροές που είχαν προκύψει μέσα στο προηγούμενο διάστημα, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται πλήρως.

Η όγδοη γενιά βασίζεται σε μια εξελιγμένη εκδοχή της σπονδυλωτής πλατφόρμας MQB του Volkswagen Group. Οι διαστάσεις του έχουν μεταβληθεί ελαφρώς σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, με μήκος 4.284 mm (+26 mm) πλάτος 1.789 mm (σταθερό), ύψος 1.456 mm (-36 mm) και μεταξόνιο 2.636 mm (+16 mm). Χάρη στο νέο σχεδιασμό, βελτιωμένος είναι ο συντελεστής οπισθέλκουσας που πλέον διαμορφώνεται στο Cd 0,275 .

Volkswagen Golf VIII

Οι σχεδιαστές της Volkswagen διατήρησαν τη γνώριμη σιλουέτα του μικρού οικογενειακού χάτσμπακ το οποίο έχει παρόμοιες αναλογίες και βασική γραμμή με τον προκάτοχό του, όπως και την χαρακτηριστική πίσω κολόνα που κληρονόμησαν όλες οι γενιές του Golf.

Οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στο εμπρός μέρος όπου τα λεπτότερα φανάρια με πιο σύνθετο σχήμα δημιουργούν πιο έντονα νεύρα στο καπό, ενώ εκτείνονται και στο πλάγια ξεκινώντας το πλευρικό νεύρο που διατρέχει όλο το προφίλ. Ανάμεσά στα φώτα βρίσκεται μια λεπτή γρίλια με το νέο σήμα της Volkswagen, ενώ στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα η ενιαία εισαγωγή αέρα με τα οριζόντια στοιχεία ενισχύει οπτικά το πλάτος του μοντέλου.

Volkswagen Golf VIII

Στο πίσω μέρος τα φανάρια LED είναι πιο γωνιώδη με εντονότερο σκαλοπάτι, το πίσω παρμπρίζ με την ενσωματωμένη αεροτομή μοιάζει ελαφρώς πιο στενό και ο νέος προφυλακτήρας φιλοξενεί δύο χρωμιωμένα στοιχεία που μοιάζουν με ψεύτικες εξατμίσεις. Οι προβολείς του μοντέλου ενσωματώνουν τεχνολογία IQ.LIGHT LED matrix που φέρει σημαντική βελτίωση στη φωτεινότητα.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το νέο σχέδιο στις ζάντες με πέντε διπλές ακτίνες υπό κλίση, το οποίο ξεφεύγει από την πεπατημένη.

Volkswagen Golf VIII

Η σπορ επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση GTE όπως και τα Golf με το επίπεδο εξοπλισμού R Line ξεχωρίζουν αισθητικά από τους διαφορετικούς προφυλακτήρες εμπρός με επιπλέον στοιχεία σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα τα οποία αγκαλιάζουν τη μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα. Στο GTE μάλιστα αυτή έχει κυψελωτό μοτίβο και η γρίλια ενσωματώνει ένα επιπλέον οριζόντιο LED.

Στο πίσω μέρος οι πιο σπορ εκδόσεις έχουν διαφορετική διαμόρφωση του κάτω μέρους του προφυλακτήρα με τετραπλές εξατμίσεις.

Volkswagen Golf VIII

Στο εσωτερικό, η νέα γενιά του Golf σκοπεύει να φέρει την επανάσταση στην κατηγορία των μικρομεσαίων με μίνιμαλ σχεδιασμό, υλικά υψηλής ποιότητας και τεχνολογία αιχμής.

Στο ταμπλό πρωταγωνιστεί το νέο καμπυλωτό πάνελ (Innovision Cockpit) που ενσωματώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25″ και την οθόνη αφής 10″ (8,25″ στη βασική έκδοση) για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, τα οποία συνδυάζονται με το προαιρετικό head-up display. Κάτω από την οθόνη βρίσκουμε λεπτούς αεραγωγούς σε οριζόντια διάταξη και πρακτικό χώρο για μικροαντικείμενα χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό της κεντρικής κονσόλας.

Volkswagen Golf VIII

Νέο είναι και το 3άκτινο τιμόνι με ασημί πλαίσιο και ενσωματωμένα χειριστήρια, όπως και ο εσωτερικός φωτισμός περιβάλλοντος που ενισχύει την premium αίσθηση. Το μοντέλο υποστηρίζει τις online υπηρεσίες We Connect και We Connect Plus για streaming μουσικής και ιντερνετικό ραδιόφωνο, ενσωματώνει την ψηφιακή βοηθό Alexa, υπακούει σε φωνητικές εντολές, έχει τη δυνατότητα αναβαθμίσεων (We Upgrade) ενώ στο μέλλον θα είναι συμβατό με Mobile Key, δηλαδή την αντικατάσταση του συμβατικού κλειδιού με το smartphone του ιδιοκτήτη.

Το νέο Golf εξοπλίζεται επίσης με το σύστημα Travel Assist που προσφέρει υποβοηθούμενη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, αναλαμβάνοντας το τιμόνι, την επιτάχυνση και την επιβράδυνση σε ταχύτητες έως και 210 km/h. Επιπλέον, είναι το πρώτο Volkswagen που εξοπλίζεται με την τεχνολογία Car2X (σύντομα θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων της), η οποία αξιοποιεί πληροφορίες που λαμβάνονται από άλλα αυτοκίνητα σε ακτίνα 800 μέτρων και σε συνδυασμό με πληροφορίες από την οδική σήμανση προειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις.

Τα νέα και πιο πλούσια πακέτα εξοπλισμού Golf, Life και Style αντικαθιστούν τις εκδόσεις Trendline, Comfortline και Highline της προηγούμενης γενιάς, με την R-Line να συμπληρώνει τη γκάμα με πιο σπορ προσανατολισμό.

Volkswagen Golf VIII

Στον εξοπλισμό της βασικής έκδοσης ανήκουν οι LED προβολείς και τα LED πίσω φώτα, το σύστημα Keyless Start, το Innovision Cockpit, οι online υπηρεσίες We Connect και We Connect Plus, το τιμόνι με ενσωματωμένες πολλαπλές λειτουργίες, το αυτόματο σύστημα κλιματισμού, το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist, το σύστημα ελέγχου Front Assist με προνοητικό έλεγχο προστασίας για πεζούς, και το Car2X. Στον προαιρετικό κλιματισμό βρίσκουμε κλιματισμό τριών ζωνών και premium ηχοσύστημα Harman Kardon.

Volkswagen Golf VIII

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει σύνολα βενζίνης (TSI), πετρελαίου (TDI), φυσικού αερίου (TGI), ήπια υβριδικά (eTSI) και επαναφορτιζόμενα υβριδικά (eHybrid) – με τις υβριδικές εκδόσεις να φτάνουν σε αριθμό τις πέντε! Σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά, η κατανάλωση έχει μειωθεί έως και 17%, ενώ ανάλογα με την έκδοση η απόδοση κυμαίνεται από 90 PS έως και 300 PS.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό των βασικών εκδόσεων θα βρούμε τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 TSI (90 PS και 110 PS), τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 TSI (130 PS και 150 PS) και έναν ολοκαίνουργιο 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 2.0 TDI (115 PS και 150 PS). Οι ήπιες υβριδικές εκδόσεις eTSI θα έχουν ιπποδύναμη 110 PS με τον 1.0 TSI και 130 ή 150 PS με τον 1.5 TSI προσφέροντας μειωμένη κατανάλωση κατά 10%. Η επαναφορτιζόμενη υβριδική eHybrιd με μπαταρία λιθίου 13 kWh, κινητήρα 1.4 TSI και αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων θα διατίθεται με απόδοση 204 PS ενώ το ισχυρότερο επαναφορτιζόμενο υβριδικό GTE θα έχει απόδοση 245 PS. Τέλος, στο μέλλον θα προστεθεί στην γκάμα ο βενζινοκινητήρας 2.0 TSI σε διάφορες εκδόσεις ισχύος, και ο 1.5 TGI με CNG/βενζίνη.

Όπως αποκάλυψε η Volkswagen, μέσα στο 2020 η γκάμα του νέου Golf θα εμπλουτιστεί με τις εκδόσεις επιδόσεων GTI, GTI TCR, GTD, GTE και R.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button