Μπάσκετ

Δοξάκης: “Αντιπαλότητα δεν υπήρχε τότε, όλοι Άρης ήταν”

Ο Γιώργος Δοξάκης παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη αλλά και συμπαίκτης του Νίκου Γκάλη, νυν ομοσπονδιακός τεχνικός και μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής Νέων που κατέκτησε το χρυσό στο πανευρωπαϊκό του Ηρακλείου, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και μίλησε σχετικά με τον Νίκο Γκάλη αλλά και τον Άρη του τότε και του τώρα.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή Yellow News, στον Χρήστο Γκάλη και στον Δημήτρη Οσσανλή:

Πρέπει να χαίρεται όλη η Ελλάδα και να πάρει λίγη από την δόξα που πήρε ο Νίκος Γκάλης!

Στο αν αντιλαμβάνεται το μέγεθος αυτών που είχαν πετύχει τότε με την ομάδα του Άρη είπε:

Θα σας πω ένα παράδειγμα το οποίο έχω ξαναπεί, ακόμα και εγώ που είχα τον μικρότερο χρόνο συμμετοχής από ότι είχε ο Νίκος, «γευόμαστε» εκείνες τις ένδοξες στιγμές που ζήσαμε με την αναγνωρισιμότητα σε όλα τα μέρη της Ελλάδος. Θα ήθελα να εκφράσω δύο παράπονα όμως, πρώτον επειδή δεν καταφέραμε τότε με την ένδοξη ομάδα που είχαμε να «χτίσουμε» ένα γήπεδο για τον μπασκετικό Άρη και δεύτερον επειδή δεν καταφέραμε να έχουμε τις διακρίσεις που έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Βέβαια τότε δεν υπήρχε η αντιπαλότητα που υπάρχει τώρα. Τότε όλη η Ελλάδα ήταν Άρης, ενώ τώρα είναι Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός κλπ.

Για την επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Άρη είπε:

Άμα δεν είναι κάποιο μαρκετίστικο τρικ από τον μεγαλομέτοχο, τότε είναι μια καλή κίνηση για επανεκκίνηση και να βάλει ο Παναγιώτης το στίγμα του. Και από ότι μαθαίνω «χτίζει» την ομάδα με βάση τα δικά του «θέλω» και την φιλοσοφία του και ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Για τους νεαρούς του Άρη οι οποίοι έχουν περάσει και από τα δικά του χέρια στην Εθνική Νέων είπε:

Ο Δημήτρης Φλιώνης πήρε νομίζω και πέρσι αρκετό χρόνο συμμετοχής, νομίζω μπορεί να στηριχτεί επάνω του για κάποια διαστήματα ο κόουτς, αναλόγως βέβαια και τα πλάνα του Γιαννάκη αλλά και το τι πρόσωπο δείχνει στην προπόνηση ο Φλιώνης. Νομίζω πάντως ότι είναι έτοιμος να πάρει βασικό χρόνο συμμετοχής. Ο χρόνος συμμετοχής που είχε πέρσι τον ανέβασε επίπεδο, και μας βοήθησε πάρα πολύ στο πανευρωπαϊκό στην Κρήτη. Είχαμε κάποτε το δίδυμο Γκάλης-Γιαννάκης, αύριο μπορεί να έχουμε το δίδυμο Φλιώνης-Κόνιαρης, δύο πάρα πολύ καλοί παίκτες και καλοί φίλοι.

Ο Βασίλης Χρηστίδης έχει βελτιωθεί πάρα πολύ όσο αφορά την σωματοδομή του, από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είναι τεσσάρι προς πεντάρι, δεν το βοηθάει ακόμα το σώμα του και τα πόδια του, θέλει δουλειά ακόμα για την θέση 4 αλλά στην θέση 5 επειδή τον χρησιμοποιούσαμε σε αρκετά ματς και είχε αποτελέσματα, νομίζω ότι θα είναι ένας παίκτης που θα μπορεί να βοηθήσει και εντός αλλά και εκτός παιδιάς, αρκεί να δουλέψει και να εξελιχθεί.

Ο Νίκος Δίπλαρος θεωρώ ότι είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή την ροή του αγώνα, είναι ένας παίκτης που παρ’ όλο που δεν διαθέτει  τα μεγάλα αθλητικά προσόντα μπορεί γιατί έχει την θέληση και την ηγετική ικανότητα να τραβήξει μια ομάδα σε κάποια δεδομένη δύσκολη στιγμή η με κάποιο σουτ η με κάποια ατομική προσπάθεια και πέρα από αυτά όταν τον βλέπω μου θυμίζει τον Δημήτρη Σακελλαρίου που έπαιζε στον Ηρακλή, δηλαδή έχει ταπεραμέντο πολύ δυνατό και μπορεί να κάνει πράγματα, δεν ξέρω τώρα σε πιο επίπεδο μπορεί να φτάσει αλλά νομίζω ότι είναι ένας χρήσιμος παίκτης για οποιαδήποτε ομάδα.

Ο Διονύσης Τάταρης είναι ένα παιδί των εθνικών ομάδων, είναι ένα παιδί με βαρύ σωματότυπο, έχει και ένα πρόβλημα στο γόνατο είχε κάνει μια εγχείριση, δόθηκε δανεικός να παίξει Β’ εθνική πήρε χρόνο συμμετοχής δεν έχει βελτιώσει ακόμα το σωματότυπο του όπως ο Χρηστίδης παρ’ όλο που έχει δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό, έχει πάντως την όρεξη και την διάθεση να δουλέψει πολύ σκληρά. Δεν ξέρω όμως αν θα είναι χρήσιμος φέτος στην ομάδα του Άρη και αν θα πρέπει να δοθεί δανεικός.

Τον Στράτο Βουλγαρόπουλο τον παρακολουθούμε εδώ και χρόνια, πέρσι τον είχαμε καλέσει στο κλιμάκιο στους έφηβους, ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκα μαζί του, μου έκανε εντύπωση ότι στην αρχή της χρονιάς δεν έπαιζε ούτε καν στην εφηβική ομάδα του Άρη, μίλησα με τον κόουτς και νομίζω ότι πήρε κάποια μηνύματα και μετά άρχισε η χρησιμοποίηση του, είναι ένα παιδί ελπιδοφόρο, υστερεί σωματικά, γενικά τα πολύ ψηλά παιδιά έχουν κάποια θέματα λόγω ότι αναπτύσσονται πιο αργά. Είναι ένα παιδί πάντως που θέλει να δείξει πράγματα και πρέπει να δουλέψει την σωματοδομή του.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button