Ποδόσφαιρο

Δημήτρης Σπανός: Είναι η μεγαλύτερη ομάδα που θα προπονήσω, νιώθω καλά και είμαι σίγουρος

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Σπανός κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης του από την ΠΑΕ Άρης.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δημήτρης Σπανός, τόνισε:

«Να ευχαριστήσω την διοίκηση του Άρη για την τιμή, είναι τεράστιο το μερίδιο της ευθύνης. Η επιλογή προπονητή στον Άρη είναι ένα μεγάλο αντικείμενο συζήτησης. Τον κ. Καρυπίδη και τον κ. Μυροφορίδη. Είμαι σίγουρος ότι στις προσδοκίες του θα ανταποκριθώ πλήρως.

Ερωτήσεις από τους εκπροσώπους τύπου:

Αν νιώθει έτοιμος για να σηκώσει το φορτίο: «Είναι η μεγαλύτερη ομάδα που θα προπονήσω. Να είστε σίγουροι ότι αν δεν ένιωθα σίγουρος δεν θα ήμουν σε αυτή τη θέση. Είμαι σίγουρος, νιώθω καλά. Έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου, που ξεκινάει και τελειώνει κάπου. Όχι να το λέω, αλλά να γίνει στο γήπεδο. Θέλω μέσα στο γήπεδο, να δούμε πράγματα. Θέλω να αντεπεξέλθω σε αυτή τη θέση. Το να έχεις ένα βιογραφικό με το όνομα του Άρη είναι πολύ σημαντικό. Γι αυτό ήρθα και δεν φοβήθηκα».

Για την περσινή χρονιά: «Ένα πολύ σημαντικό που είχε πέρσι, ήταν ότι οι παίκτες ατομικά έπρεπε να αναδεικνύουν την δυναμική της ομάδας. Θα πρέπει να αναδειχθούν κάποιοι παίκτες, αυτή της φιλοσοφίας είμαι. Με διαφορά αυτό που έπρεπε να γίνεται στο γήπεδο, δεν γινόταν. Χωρίς να θέλω να αφήσω καμία αιχμή για το παρελθόν. Ο στόχος ο δικός μου είναι να βγει μέσα από την ομάδα. Ένα ρόστερ Σούπερ Λίγκ δεν είναι αναγκαίο να πετύχεις στην κατηγορία. Ήμουν στον Απόλλωνα και έλεγα όλοι ότι Άρης και ΟΦΗ βγήκαν, τελικά έγινε το αντίθετο. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε. Όταν φτάνεις 77 βαθμούς δεν είναι λίγοι. Θέλουμε μία παρόμοια και καλύτερη πορεία. Βγαίνει από τις αλλαγές στο ρόστερ. Περισσότερο μία ομάδα που θα ανταποκριθεί».

Για τις μεταγραφές που έγιναν μέχρι στιγμής και τι περιμένουμε αγωνιστικά από τον δικό του Άρη: «Με τον Παύλο Μυροφορίδη είναι τρίτη φορά που συνεργαζόμαστε. Ξέρει τι θέλω. Τα πιστεύω μου σαν προπονητής, τα θέλω μου. Εξαιρετικοί παίκτες, για την φιλοσοφία μου. Χωρίς να υπήρχε κάτι, ενημερωνόμουν καθημερινώς. σύμφωνος με τις μεταγραφές, οι προσθαφαιρέσεις θα είναι σε συνεργασία. Έχει ένα καλό, ο κ.Μυροφορίδης, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενημερώσει τον προπονητή για κάθε παίκτη ή να γίνει το αντίθετο.

Νομίζω ότι εκ των πραγμάτων ο Άρης στη Β΄Εθνική, είναι δύσκολο να κάνει άμυνα. Ένα σημαντικό κομμάτι είναι να παίξουμε επιθετικά. Δεν θα περιμένουμε ένα αντίπαλο να παίξει στ ο μισό γήπεδο για να πάρουμε μία ισοπαλία. πολύ σημαντικό ότι η ομάδα θα πάιξει επιθετικά, θα σπάσει άμυνες. Είναι μονόδρομος, αν δεν απίξει επιθετικά, δεν χάσει δεν πετύχει τέρματα και δεν είναι γυμνή στα μετόπισθεν θα έχουμε επιτυχία».

Για το ρόστερ: «Στο ρόστερ θα γίνουν προσθαφαιρέσεις. Θα πρέπει να πάρουμε έναν τερματοφύλακα. Η ομάδα έχει έναν από τους καλύτερους στην Ελλάδα, σεβόμαστε το βήμα που θέλει να κάνει. Θα πρέπει να εντάξουμε ένα παιδί που να έχει όρεξη και να θέλει να διακριθεί, να παίξει Σούπερ Λίγκα. Υπάρχουν και δύο παιδιά οι Αναγνωστόπουλος και Μάντζαρης, έχουν εξαιρετικά προσόντα. Τα… κερασάκια στην τούρτα τα φοβάμαι, κάπως έτσι έγινε και πέρσι με τον Άρη. Μπορεί να γίνει για τον φορ, μπορεί και όχι, έχουμε Καπνίδη και Διαμαντόπουλο.

Οι συνεργάτες του: «Συνεργάτης μου θα είναι ο Σωτήρης Βίνος, ο Μελισσάς θα προωθηθεί δίπλα μου. Ταιριάζουν τα χνώτα μας. Έχουμε σχέσεις, να μπορεί να συνδυάσει Κ19 και πρώτη ομάδα. Ο κ. Λυκούρης προπονητής τερματοφυλάκων, δεν τον ήξερα, τον έμαθα. Ερωτηματικό για έναν αναλυτή αγώνων.

Για τον Ανδρέα Τάτο: «Όντως η ομάδα ήταν πάνω στον Τάτο τα τελευταία χρόνια. Αν υπογράψει ένα συγκεκριμένο παιδί, αν θα είναι καλός θα γίνει μέσα από την ομάδα. Η ομάδα θα αναδεικνύει τους παίκτες. Δεν θέλω η ομάδα να ξεκινήσει πχ από τον Μουμίν. Θα έχω 11 καλούς ποδοσφαιριστές και μέσα από εκεί θα το δείτε στην πορεία. Θα υπάρχει ισορροπία. Έχουμε παντού αρκετούς ποδοσφαιριστές. Από την άλλη θεωρώ ότι δεν πρέπει να στηριχθεί σε κάποιο ονομα. Δεν έχει ανάγκη κανέναν μας, εμείς τον έχουμε ανάγκη».

Για τον αντικαταστάτη του Τάτου: «Ψάχνουμε κι άλλον παίκτη για τη θέση αυτή εκτός του Στεφάνοβιτς. Να είναι μία οικονομική επιλογή και φυσικά να έχει τα προσόντα. Για εμένα είναι εξαιρετικός παίκτης ο Παυλίδης για παράδειγμα. Δεν θα υπάρξει κενό σε αυτό το κομμάτι».

Για το πόσους παίκτες θα έχει: «Από 26 μέχρι 28. Θα υπάρχουν τέσσερις τερματοφύλακες. Έναν αντικαταστάτη του Διούδη και έναν πολύ μικρό σε ηλικία τερματοφύλακα. Από τους 24 δηλαδή, δύο-τέσσερα παιδιά θα είναι νέα από την Κ19. Είναι παραμελημένο αυτό το κομμάτι. Έχουν προταθεί ήδη 4 και θα είναι την Πέμπτη μαζί μας. Πρέπει να βλέπω συνδυαστικά πως θα ταιριάξουν».

Για τον Ταυλαρίδη: «Η συζήτηση έχει μακρύ δρόμο. Γιατί είναι ένα παιδί που έχει μεγάλη διαδρομή. Θα το σεβαστούμε. Το βασικό που πρέπει να βγάλει ο Άρης είναι ότι δεν θα αδικήσει παιδιά. Μιλώντας με τον κ. Μυροφορίδη είπαμε ότι κανείς παίκτης δεν θα αποκλειστεί. Αν δεχθεί τους όρους μας θα υπάρξει στην ομάδα. Αυτό έγινε με έργα και όχι με λόγια. Έχω το e-mail που στείλαμε στον Στάθη Ταυλαρίδη με το πρόγραμμα που έπρεπε να ακολουθήσει. Μίλησα μαζί του, μου είπε ότι η ομάδα δεν τον σεβάστηκε και δεν έχω σκοπό, ούτε να τον αδικήσω, ούτε κάτι. Αν δεν τν σεβάστηκε κάποιος από την ομάδα, αντίστοιχα ο Στάθης δεν σεβάστηκε τον προπονητή. Γιατί έκανε προσφυγή την Δευτέρα. Είναι ξένο σώμα για την ομάδα ο Ταυλαρίδης και δεν ευθύνεται πλέον η ομάδα γι αυτό. Εγώ τον υπολόγιζα».

Για τον Θοδωρή Καρυπίδη: «Δεν τον γνώριζα. Μιλήσαμε τηλεφωνικά όταν τελείωσα με τον Παναιγιάλειο. Είδα έναν άνθρωπο που θέλει να δώσει. Για να κρίνεις έναν άνθρωπο πρέπει να τον γνωρίσεις καλά. Θεωρώ ότι θα έχουμε καλή συνεργασία. Ήρθε η ώρα κι αυτός σαν παράγοντας να πετύχει».

Ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Ο στόχος δεν είναι εύκολος, είναι δύσκολος. Αν έχουμε την μύτη ψηλά και νομίζουμε πως θα βγούμε μόνο με τις φανέλες, θα είναι δύσκολος ο στόχος. Με την βοήθεια όλων των φορέων θα είναι ευκολότερος ο στόχος. Όταν όλα είναι στο φως, πάντα για το καλό της ενημέρωσης του κόσμου του Άρη. Ομοψυχία για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της»

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Σχετικά άρθρα

Back to top button