Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με μόλις μία εντός έδρας νίκη

Δεν τα κατάφερε ούτε χθες (5/2) ο Άρης στο BKT EuroCup, γνωρίζοντας την ήττα στην τελευταία αγωνιστική από την Κλουζ με 74-89.
Με αυτόν τον αγώνα ολοκληρώθηκαν και οι φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τους «κιτρίνους» οι οποίοι μπορούν, πλέον, να επικεντρωθούν απερίσπαστοι στα σημαντικά εγχώρια παιχνίδια που έπονται.
Ο απολογισμός της φετινής ευρωπαϊκής πορείας είναι απογοητευτικός, με τον Άρη να τερματίζει τελευταίος στον δεύτερο όμιλο της regular season, έχοντας ρεκόρ 3-15.
Το περίεργο στατιστικό σε αυτήν την υπόθεση είναι πως οι 2/3 νίκες που έκανε ήρθαν μακριά από τη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στη Γαλλία (Μπουργκ) και τη Λιθουανία (Λιετκαμπέλις).
Η μόνη ομάδα την οποία κατάφεραν να κερδίσουν οι «κιτρινόμαυροι» στην έδρα τους είναι η Λιετκαμπέλις, της οποία επικράτησαν με 81-66, στις 17 Δεκεμβρίου 2024.
Με λίγα λόγια ο Άρης τερμάτισε με εντός έδρας ρεκόρ 1-8 στη φετινή διοργάνωση, το οποίο είναι από μόνο του ένα στενάχωρο στατιστικό.
Μπορεί, από ένα σημείο και μετά, να μπήκε στο περιθώριο η δίψα για ευρωπαϊκή διάκριση και να δόθηκε όλο το βάρος στη Stoiximan GBL, αλλά δεν είναι φυσιολογικό να μην μπορεί η ομάδα να εκμεταλλευτεί ούτε στο ελάχιστο τη δυναμική που της δίνει το γήπεδό της.
Ο σύλλογος γνώρισε ντροπιαστικές ήττες, έχασε ακόμη και με 41 πόντους από την Μπουργκ, σπάζοντας το αντίστοιχο ευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ του και είχε μία εκ διαμέτρου αντίθετη της περσινής πορεία.
Ας ελπίσουμε η ομάδα να πάρει τα πάνω της στις εγχώριες υποχρεώσεις της και να καταφέρει τουλάχιστον να μπει στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος.
Το φετινό, όμως, ευρωπαϊκό «χάλι» θα είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί και θα πρέπει να συζητηθεί από τους αρμόδιους, προκειμένου να βρεθούν οι αιτίες του, μιας και ο Άρης δεν είναι μία ομάδα η οποία παίζει στην Ευρώπη για τη συμμετοχή, αλλά για τη διάκριση.