ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Έρευνα της FIFPRO έδειξε πως η ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών επηρεάζεται εν μέσω καραντίνας

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την FIFPRO με το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ σχετικά με τις ψυχικές επιπτώσεις της καραντίνας στους ποδοσφαιριστές, τα αποτελέσματα ήταν σχετικά ανησυχητικά καθώς επικρατεί αβεβαιότητα για το μέλλον

Όπως αναφέρεται:

Ανησυχητικά ευρήματα προέκυψαν από έρευνα που διεξήγαγε η FIFPRO σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ, από τις 22 Μαρτίου μέχρι τις 14 Απριλίου, αναφορικά με το πόσο επηρεάζεται η ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών εν μέσω της καραντίνας που έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών, σε αυτή συμμετείχαν 1.134 άνδρες ποδοσφαιριστές και 468 γυναίκες, ενώ το μέσος όρος ηλικίας των ανδρών ήταν τα 26 έτη και των γυναικών τα 23. Συνολικά το 13% των ανδρών και το 22% των γυναικών παρουσίασαν συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ εκείνα του άγχους ανέρχονται στα επίπεδα του 16% και 18% αντίστοιχα.

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων στην έρευνα έδειξε να ανησυχεί για το μέλλον τους στο ποδόσφαιρο, ενώ σε αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το δίμηνο Δεκέμβριος 2019-Ιανούαριος 2020, πριν δηλαδή ανασταλούν οι αθλητικές δραστηριότητες, μόλις το 6% των ανδρών και το 11% των γυναικών παρουσίαζαν ανάλογα συμπτώματα.

«Αυτά τα νούμερα δείχνουν ότι αυξάνεται ο αριθμός των παικτών που υποφέρουν από άγχος και συμπτώματα κατάθλιψης, από τη στιγμή που ανεστάλησαν τα πάντα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Φοβάμαι πως κάτι ανάλογο συμβαίνει σε όλη την κοινωνία», είπε σχετικά ο γιατρός Βίνστεντ Γκουτεμπέιρτζ, επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της FIFPRO.

Μάλιστα ο Τζόρτζιο Κιελίνι, αρχηγός της Γιουβέντους, παρότρυνε όλους τους ποδοσφαιριστές να συμπαρασταθούν σε όσους πιστεύουν πως μπορεί να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα προβλήματα. «Είναι πολύ σημαντικό οι ποδοσφαιριστές, όπως οι οικογένειες, να προσέχουν ο ένας τον άλλον, στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε και να μένουμε όλοι σε επαφή μεταξύ μας. Είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω βιντεοκλήσεων. Να κρατάμε επαφή με τους συμπαίκτες μας, ιδιαίτερα εάν θεωρούμε πως ταλαιπωρούνται από κατάθλιψη ή να κυριεύονται από το άγχος. Ας κρατήσουμε το ομαδικό πνεύμα δυνατό, παρότι δεν έχουμε αγωνιστική δράση», σχολίασε σχετικά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com