Γενικά

Ένα «Πάρκο όπως το θες» σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Η Διοργάνωση της πιλοτικής δράσης με τίτλο «Πάρκο όπως το θες», την  Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 – 19:00, έρχεται ως συνέχεια των εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού της Ε’ Δημοτικής κοινότητας και άλλων τμημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους κατοίκους περιοχής του πάρκου Μηνά Πατρικίου.

Θα αποτελέσει την πρώτη εφαρμογή  μιας ανανεωμένης διαδικασίας «συμμετοχικών δράσεων» από κοινού με ενεργούς πολίτες, με στόχο να ενθαρρύνει πρωτοβουλίες δημοτών για συμμετοχικές δράσεις και παρεμβάσεις μικρής κλίμακας στη γειτονιά, προσωρινών ή μη, με παράλληλη γνωστοποίηση των διαδικασιών που πρέπει να προηγηθούν και να εφαρμοστούν.

Βασικός στόχος της ημερήσιας αυτής δράσης είναι,  να δουν οι κάτοικοι της περιοχής το πάρκο με μια άλλη ματιά και προσέγγιση, ένα πάρκο που θα μπορεί να αποτελέσει έναν ζωντανό και δημιουργικό βιότοπο για τη γειτονιά, εφαρμόζοντας ιδέες και προτάσεις των ενεργών πολιτών, όπως αυτές προέκυψαν από τις συναντήσεις των προηγούμενων εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού.

Ένα πεδίο πειραματισμού που θα ενισχύσει τις σχέσεις μέσα στη γειτονιά και συγχρόνως,  πώς από κοινού μπορούμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δημόσιο χώρο,  καθιστώντας αυτό το όμορφο κομμάτι της  περιοχής Μαρτίου/Κρήτης,  ενεργό το  κέντρο της καθημερινότητάς μας.

Το πρόγραμμα της πιλοτικής δράσης συν-διαμορφώθηκε μέσα από τις συναντήσεις και δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου 2017, με ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της περιοχής, για να συμπράξουμε, ώστε από κοινού να αξιοποιήσουμε το δημόσιο χώρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

11.00 – 13.00 > Η παιδική βιβλιοθήκη της Δελφών έρχεται στο πάρκο, διαβάζει παραμύθια και οργανώνει δημιουργικές κατασκευές για τα παιδιά

12.00 – 14.00 > Παιχνίδια για όλες τις ηλικίες στο πάρκο

12.00 – 14.00 >Δημιουργική συζήτηση με τη γειτονιά για την αξιοποίηση του πάρκου

14.00 – 17.00 >Το ποδήλατο στη γειτονιά: τοποθέτηση θέσεων ποδηλάτων για μία μέρα, πίνακα γειτονιάς, γράφιτι στο πάρκο

17.30 – 19.00 >Προβολές ταινιών μικρού μήκους του φεστιβάλ Local Film Festival

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button