Γενικά

«Έγινε η σπίθα πυρκαγιά» σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, η parallaxi γιορτάζει τα επτά χρόνια του Θεσσαλονίκη Αλλιώς, με ένα μοναδικό υπερθέαμα αφιερωμένο στην επέτειο των εκατό χρόνων της Μεγάλης Πυρκαγιάς του 1917 που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και οδήγησε στην αναγέννηση της ,με γενικό τίτλο «Έγινε η σπίθα Πυρκαγιά».

Η έναρξη θα γίνει στην Πλατεία Μουσχουντή, στην Άνω Πόλη, όπου ξεκίνησε η φωτιά, με συνέχεια την οδό Εδέσσης, όπου θα δούμε εκθέσεις, μουσικές και εικαστικές παρεμβάσεις, ένα υπαίθριο θερινό σινεμά με αυθεντικά φιλμ που δείχνουν την πόλη στην πυρά, εργαστήρια και δράσεις για παιδιά καθώς και ένα μουσικό happening από την ΚΟΘ εμπνευσμένο από την πυρκαγιά.

Η κορύφωση θα γίνει το βράδυ στο κτίριο της Λέσχης Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 63, όπου σταμάτησε η πυρκαγιά μετά από 32 ώρες που έκαψε την πόλη, και την πεζοδρομημένη παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, όπου στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους μια τεράστια μακέτα, που αποτυπώνει την όψη της παραλίας τον καιρό της πυρκαγιάς, παίρνει φωτιά και ολοκληρώνει με συμβολικό τρόπο την μεγάλη διαδραστική γιορτή αφιερωμένη στη μνήμη της πόλης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button