Γενικά

Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου φορά και φέτος τα γιορτινά του και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Δημότες να παραστούν στην κορυφαία Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των εορτών που είναι το παραδοσιακό άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 19:30 στην Πλατεία Δημαρχείου στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου.

Ξεχωριστό χρώμα στην τελετή θα δώσουν τα κάλαντα και οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου, αλλά ιδιαίτερο ρυθμό θα χαρίσουν τα παραδοσιακά ακούσματα από τα Χάλκινα Πνευστά Μακεδονίας «Οι χρυσοδάκτυλοι» οι οποίοι με τους έντονους και παραδοσιακούς Μακεδονικούς ήχους όχι μόνο θα ξεσηκώσουν αλλά και θα ενώσουν τον κόσμο σ ένα μεγάλο κυκλωτικό Μακεδονικό χορό.

Η Αντιδημαρχία Διοικητικών Υπηρεσιών Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση οργανώνει και φέτος πλήθος ποικίλλων εκδηλώσεων και ποιοτικών δράσεων για όλους τους δημότες δίνοντας όμως όπως πάντα προτεραιότητα στους πρωταγωνιστές των εορτών που είναι τα παιδιά!
Η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Ευόσμου με πολύ αγάπη – μεράκι και φαντασία και πάντα εναρμονισμένη στο πνεύμα των Χριστουγέννων μετατρέπεται σε «Χριστουγεννιάτικη Πλατεία» στην οποία θα κυριαρχούν εορταστικά και θα συνυπάρχουν αρμονικά, εκτός από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και την Φάτνη του Θείου Βρέφους, εκατοντάδες λαμπιόνια, στολίδια και αστέρια που όλα μαζί στο σύνολο τους θα συμβάλλουν στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χριστουγεννιάτικη πλατεία Ευόσμου θα φορά τα γιορτινά της καθ όλη τη διάρκεια των εορτών και θα περιμένει μικρούς και μεγάλους να υποδεχθούν τα Χριστούγεννα συμμετέχοντας στις δημοτικές εκδηλώσεις -στα δρώμενα και στα θεματικά εργαστήρια των ανανεωμένων χριστουγεννιάτικων δράσεων που οργανώνει και φέτος ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου για όλους τους Δημότες.

Σηματοδοτώντας την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου καλεί όλους τους Δημότες, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 στις 19.15 στην Πλατεία Παύλου Μελά στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού όπου στη διάρκεια μιας μεγάλης- λαμπερής και χαρούμενης γιορτής, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού κ. Μαρία Πασχαλίδου, περιστοιχισμένοι από δεκάδες μικρά παιδιά και παρουσία πλήθους κόσμου θα ανάψουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί στην πλατεία.

Σύμφωνα με την κ. Πασχαλίδου στόχος της Τοπικής Κοινότητας είναι το βράδυ της Παρασκευής όταν τα εκατοντάδες λαμπιόνια ανάψουν, η πλατεία Παύλου Μελά να πλημμυρίσει όχι μόνο από Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες αλλά και από Παραδοσιακούς Χορούς απ όλη την Ελλάδα, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι η Παράδοση ένωσε- ενώνει και θα ενώνει τους Έλληνες κάθε εποχής!

Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμέτοντες Σύλλογοι θα προσκαλέσουν τον κόσμο με μια μεγάλη πατινάδα που θα ξεκινήσει από το Ελευθέριο, θα διασχίσει όλη την οδό Α. Παπανδρέου και θα καταλήξει στην πλατεία Παύλου Μελά , όπου εκεί θα βρίσκεται από νωρίς ο Αη Βασίλης προκειμένου να υποδεχθεί και να φωτογραφηθεί με όλα τα παιδιά.

Φέτος στην εκδήλωση συμμετέχουν:

-Τα Χάλκινα Πνευστά Μακεδονίας «Οι χρυσοδάκτυλοι» με τους ιδιαίτερους δυνατούς παραδοσιακούς Μακεδονικούς ήχους θα ξεσηκώσουν και θα ενώσουν τον κόσμο σε έναν μεγάλο Μακεδονικό κυκλωτικό χορό.
-Ο Σύλλογος Κρητών “Ιδαία γη” ο μεγαλύτερος Σύλλογος Κρητών της Βορείου Ελλάδος θα συμμετέχει όχι μόνο με τα Κρητικά Κάλαντα και τις μαντινάδες αλλά και με τους λεβέντικους Κρητικούς Χορούς θα μεταφέρει «άρωμα» Κρήτης στην εκδήλωση
-Η Φιλαρμονική του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα ψάλλει τα κάλαντα συμβάλλοντας στην εορταστική ατμόσφαιρα με αγαπημένους ήχους από γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες
-Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Κορδελιού θα χαρίζει πολλά και διάφορα βιβλία σε μικρούς & μεγάλους προωθώντας την φιλαναγνωσία και τ
-Η Χορωδία του Α’ ΚΑΠΗ Ελευθερίου-Κορδελιού θα ψάλει κάλαντα από όλη την Ελλάδα
-Η 50μελής μαθητική χορωδία του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού αναμένεται να «κλέψει» την παράσταση γιατί η παρουσία των 50 παιδιών με τις μουσικές τους νότες , τις παιδικές τους φωνούλες και τα αθώα τους χαμόγελα θα στείλουν σε όλους το μήνυμα ότι… όσο κι αν οι καιροί αλλάξουν… οι πρωταγωνιστές των ημερών ήταν – είναι και θα είναι πάντα τα παιδιά.

Στη συνέχεια την σκυτάλη θα πάρουν

Ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού
Ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών “Η Αγία Φωτεινή”
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ” Αλέξανδρος”
Ο Πολιτιστικός σύλλογος “Πύρριχος” και Το Χορευτικό τμήμα της ΔΗ.ΚΕ.ΚΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των καταστηματαρχών της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button