ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Walking Who – “The Bill” (Ο Λογαριασμός)

“Η μουσική που κρατά έναν καθρέφτη στο περιβάλλον της προσφέρει τη μεγαλύτερη αξία κατά τη γνώμη μου”, Rohin Brown.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “The Bill” από τους The Walking Who. Κυκλοφόρησε το 2011 μέσα από το άλμπουμ “Candy Flu”, ρυθμικό, γεμάτο απλότητα και αφοπλιστική γνησιότητα που λυτρώνει.

The Walking Who

Οι The Walking Who δημιουργήθηκαν το 2010 στο Σύδνεϋ, πρόκειται για το Psy-Rock Project του πολυτάλαντου Rohin Brown. Τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας, ηχολήπτης, μουσικός παραγωγός και σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί με τους Dope Lemon.

Πριν να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία σπούδασε τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία του Καμύ, του Φρόυντ και του Γιουνγκ και πάντα τον έλκυαν οι κινηματογραφιστές που εμπνεύστηκαν από ψυχολογικά μοντέλα των παραπάνω συγγραφέων. Θαυμαστής των David Lynch και Stanley Kubrick, τους θεωρεί αυθεντικούς και συναρπαστικούς στο έργο τους.

Rohin Brown – The Walking Who

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 2011 με τίτλο “Candy Flu”, ακολούθησε το “Mansions” (2013) ενώ ταυτόχρονα έκαναν περιοδείες σε Αυστραλία και Ευρώπη.

Το 2019 η μπάντα εγκαταστάθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να ηχογραφήσουν στην Πράγα και τότε ξέσπασε η πανδημία του Covid. Εξαιτίας των Lock-down ο Rohin δεν μπορούσε να επιστρέψει στην Αυστραλία κι έμεινε εγκλωβισμένος στην Πράγα για 18 μήνες ως παράνομος μετανάστης.

Γνωρίστηκε και έγινε φίλος με έναν μηχανικό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης τον Faust Mader. Ο Mader αναγκάστηκε να κλείσει το Studio Faust Records λόγω της πανδημίας, αλλά πρόσφερε στον Rohin πρόσβαση στο χώρο 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με μία προϋπόθεση: “να μην κάνεις τίποτα φυσιολογικό και τίποτα ευγενικό”.

Rohin Brown – The Walking Who

Έτσι ο σκοπός της ζωής του περιστράφηκε γύρω από την επέκταση της εκλεκτικής προσέγγισης των The Walking Who στη δημιουργία μουσικής, αντιμετωπίζοντας το επίπεδο ήχου κάθε τραγουδιού με ένα είδος ορχηστρικής Ανταγωνιστικότητας Ψυχρού Πολέμου, όποτε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα ρωσικό συνθεσάιζερ.

Τα τραγούδια του “Mr Cornelius” ηχογραφήθηκαν σε ένα παροπλισμένο Γερμανικό Στρατιωτικό Τούνελ, σκαμμένο βαθιά κάτω από την πόλη στο απόγειο του κύματος της πανδημίας μέσα σε μάταιη, σκοτεινή διάθεση.

Η συνολική ατμόσφαιρα του άλμπουμ ένας όρος απόλυτης αγάπης που ενσωματώνει τη γοητεία και την ταυτότητα αυτής της μυστικιστικής πόλης μέσα από έναν αυστραλιανό φακό και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας όπως την ξέρουμε.

The Walking Who

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button