Ποδόσφαιρο

Tα xgoals «μαρτυράνε» το… Manu effect! (Wyscout Analysis)

Ο Άρης είναι άλλη ομάδα με και χωρίς τον Ισπανό και αυτό αποτυπώνεται και μέσα από τα expected goals.

Οι κιτρινόμαυροι δυσκολεύονται να «ξεκλειδώνουν» τις πολυπρόσωπες άμυνες που παρατάσσονται απέναντι τους με τον άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι μπορεί να δίνει τη λύση σε αυτόν να είναι ο Μάνου Γκαρθία.

Στο ματς με τα Γιάννενα ο Ισπανός έπαιξε στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα με τον Άρη να δημιουργεί φάσεις αξίας 0,28 xg. Ουσιαστικά στα τριάντα λεπτά που έπαιξε ο Μάνου οι κιτρινόμαυροι δημιούργησαν φάσεις της ίδιας αξίας με ότι είχαν κάνει στα πρώτα εξήντα που δεν αγωνίζοταν.

Αυτό το φαινόμενο έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα καθώς μέχρι το σημείο της αντικατάστασης του Γκαρθία (στο 60ο λεπτό) ο Άρης είχε δημιουργήσει ευκαιρίες αξίας 0,98 xg, νούμερο που μετατράπηκε σε… 0,03 στο ημίωρο που έλλειπε.

Ουσιαστικά στα τελευταία 90 λεπτά με τον Μάνου στο γήπεδο ο Άρης είχε 1,26 xg, ενώ στα τελευταία 90 λεπτά χωρίς αυτόν μόλις 0,31xg!

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button