Μπάσκετ

Oι δύο όψεις ενός (rookie) νομίσματος

Από το ζενίθ στο ναδίρ! Η χθεσινή εμφάνιση του Τζούστον υπενθύμισε ότι δεν είναι εύκολο να είσαι rookie.

Αν έχει βγει ένα συμπέρασμα στις πρώτες αγωνιστικές, είναι ότι ο φετινός Άρης είναι μία πιο fun to watch ομάδα από τον περσινό. Όχι μόνο λόγω ταλέντου, αλλά κυρίως λόγο κινήτρου, λόγω πάθους και λόγω προσπάθειας.

Κάποιες φορές όμως ακόμη και αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά μπορεί να γυρίσουν μπούμπερανγκ. Αυτό θυμήθηκε ο καθένας στο παιχνίδι της ομάδας με αντίπαλο τον Κολοσσό, κοιτώντας τον Σακόρ Τζούστον.

Ο νεαρός ψηλός ολοκλήρωσε το ματς χωρίς να έχει κάνει σχεδόν τίποτα που βοήθησε τον Άρη, και όμως προσπάθησε! Είναι η άλλη όψη του νομίσματος, το πως η προσπάθεια ενός rookie μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Η θέληση του να μην αφήσει να μπει καλάθι αν δεν… βγει αίμα τελικά δεν βοήθησε τον Άρη, αλλά του στοίχησε. Έκανε τα φάουλ του πολύ νωρίς (συν ένα αντιαθλητικό) και ανάγκασε τον Καστρίτη να τον βάλει στο γήπεδο μόλις 12 λεπτά.

Αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να έχει πρόβλημα στην άμυνα στην ρακέτα, πρόβλημα στο ριμπάουντ και επιθετικά να γίνεται αρκετά προβλέψιμη, χωρίς παίκτη με αξιοπρόσεκτη παρουσία στο ζωγραφιστό.

Δεν ήταν ότι ο Τζούστον ήταν αδιάφορος, απλά δεν χειρίστηκε σωστά τον ενθουσιασμό του, και αυτό είναι κάτι που θα δούμε από τους rookies της ομάδας, με τον Γιάννη Καστρίτη να είναι αυτός που θα πρέπει να τους βοηθήσει να βρουν «ισορροπία».

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button