Ποδόσφαιρο

Ο βιονικός Μπράμπετς θα μείνει για πάντα στον Άρη (Wyscout Analysis)

Ο Άρης δένει τον «βράχο» της άμυνας του.

Η επιλογή του Μπράμπετς είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες των τελευταίων χρόνων. Εξαιρετικός παίκτης, καλός χαρακτήρας και πρόσφατα αρχηγός, ο Μπράμπετς δίνει στην ομάδα ότι χρειάζεται στο κέντρο της άμυνας.

Έχει προλάβει να παίξει μέσα σε ενάμιση χρόνο 66 παιχνίδια με τον Άρη, χάνοντας ελάχιστα παιχνίδια και αντικρίζοντας μόλις τρεις κίτρινες κάρτες σε όλα αυτά τα παιχνίδια!

loading...

Στο κομμάτι των μονομαχιών κερδίζει περίπου το 68% από αυτές που δίνουν, όντως αισθητά πάνω από τον μέσο όρο. Κατά κύριο λόγο στη μεγάλη περιοχή και μπροστά από αυτήν, όσο και στην αριστερή πλευρά όπου αγωνίζεται κατά κύριο λόγο.

Σε ένα ακόμη κομμάτι στο οποίο ο Μπράμπετς διαπρέπει είναι αυτό των recoveries. Πρόκειται για στατιστικό που προσθέτει όλες τις ενέργειες ενός παίκτη που διαδέχονται την απώλεια κατοχής από την αντίπαλη ομάδα. Είτε για δεύτερες μπάλες, είτε για κλεψίματα, είτε για παρεμβάσεις και απομακρύνσεις.

Εκεί ο Μπράμπετς ξεχωρίζει με 11 ανά παιχνίδι, όπως και στις counterpressing recoveries είναι επίσης αρκετά πιο ψηλά από τον μέσο όρο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και πως κατανέμονται τα recoveries του αναλυτικά:

Όσο για το build up, ο Τσέχος προσφέρει ασφάλεια. Μπορεί να μην είναι τόσο δημιουργικός όσο άλλοι κεντρικοί αμυντικοί, αλλά το 92% επιτυχία σε περισσότερες από 55 πάσες ανά αγώνα είναι δεδομένα θετικά δείγματα.

Αμφότερα τα στοιχεία αυτά τον κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, όπως άλλωστε μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ο Μπράμπετς παίζει στα πλεονεκτήματα του, έχει κάνει για παράδειγμα λιγότερες από τις μισές ντρίμπλες του Φαμπιάνο, αλλά έχει απόλυτη επιτυχία όποτε τις έχει επιχειρήσει.

Σε αυτό οφείλουμε να προσθέσουμε ότι ο Μπράμπετς είναι ένας άνθρωπος που κάνει μόνο καλό στην ομάδα. Ένας πολύ καλός χαρακτήρας που δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα και βοηθάει σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα βοήθησε και στο… ψήσιμο του Νταρίντα.

Καταληκτικά, είναι σίγουρα πολύ θετικό ότι ο Μπράμπετς δεσμεύεται για τις τρεις επόμενες σεζόν με συμβόλαιο για τον Άρη, με τους κιτρινόμαυρους να κάνουν ένα καλό βήμα για τη διατήρηση του κορμού τους.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button