Απόψεις

Καλύτερος σε δίποντα, τρίποντα και έχασε από τις βολές, βρε λες να το εχουμε ξαναδεί;

Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού…

Ο Παναθηναϊκός μετά την κατάκτηση της Euroleague δείχνει να είναι το μεγάλο αουτσάιντερ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος όντας πίσω με 2-0 στους τελικούς.

Μετά το δεύτερο παιχνίδι ο επικοινωνιακός μηχανισμός των πράσινων τονίζει ότι η ομάδα του Αταμάν έχασε παρά το ότι είχε καλύτερα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα, με τη μόνη διαφορά να είναι το 31-13 στις βολές.

Σε πρώτη ανάγνωση όλα αυτά βγάζουν νόημα, μπορεί να νιώσεις μέχρι και λίγη συμπόνοια για τον Παναθηναϊκό λόγω των διαιτησιών που δέχεται από την ΕΟΚ του Λιόλου.

Όσο όμως το σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο, οφείλουμε να αναρωτηθούμε. «Καλύτερος σε δίποντα, τρίποντα και έχασε λόγω τις απίθανης διαφοράς στις βολές, βρε μήπως το έχουμε ξαναδεί κάπου αυτού».

Αν ανατρέξουμε στα αρχεία της ΕΟΚ αξίζει να ρίξουμε μία ματιά στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Τότε οι πράσινοι σούταραν 19/38 τρίποντα (50%) με τον Άρη να είναι όμως ακόμη καλύτερος με 16/31 (51,6%). Στα τρίποντα οι πράσινοι εκτέλεσαν μόλις 25% (5/20) με τον Άρη να εκτελεί με 9/29 τρίποντα (31%).

Ο Άρης λοιπόν ήταν καλύτερος σε δίποντα και τρίποντα, ενώ εκτέλεσε περισσότερα σουτ. Οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν 59 πόντους με σουτ ενώ οι πράσινοι 53 πόντους!

Κι όμως ο Παναθηναϊκός πέρασε «άνετος» στον τελικό. Γιατί; Μα φυσικά γιατί οι βολές ήταν 30-9(!) υπέρ των πράσινων.

Οπότε καλό θα είναι ο πράσινος επικοινωνιακός μηχανισμός να διαλέξει τι από τα δύο συνέβη. Αδικήθηκε κατάφορα στον δεύτερο τελικό με τον Ολυμπιακό αλλά ταυτόχρονα… πέρασε τον Άρη από χειρουργείο στον ημιτελικό κυπέλλου; Οι αμφότερες οι αναμετρήσεις κρίθηκαν στο γήπεδο και όχι από τη διαιτησία…

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button