Μπάσκετ

Γαλάνης: «Θα μπορούσε να κερδίσει και με 20 πόντους ο Άρης τον Προμηθέα, εξαιρετική δουλειά στη φυσική κατάσταση»

Στο Yellow Radio 101.7 και την εκπομπή “Box To Box” φιλοξενήθηκε ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης ο οποίος μίλησε για τα σημεία που κρίθηκε το Άρης-Προμηθέας, την εμφάνιση καριέρας του Στέλιου Πουλιανίτη αλλά και το επερχόμενο Ηρακλής-Άρης.   

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά για το Άρης – Προμηθέας δήλωσε :

Και οι δύο ομάδες κατέθεσαν μεγάλη ενέργεια , ο Προμηθέας ήταν καλύτερος στην αρχή αλλά ο Άρης με μία αντεπίθεση μπήκε μπροστά με διψήφια διαφορά, ο Προμηθέας στο τέλος έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια αλλά ο Άρης κατάφερε και πήρε τη νίκη με το μέρος του.

 Για το πόσο δύσκολο είναι για τον Άρη να παίζει δεδομένου το rotation, μία τόσο ασφυκτική άμυνα :

Ο Προμηθέας είχε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Πάτρα με την Βίρτους Μπολόνια την Τετάρτη ενώ ο Άρης προετοιμάστηκε για ένα παιχνίδι. Από την άλλη υπάρχει ένας άνθρωπος που ξέχωρα από την ποιότητα της δουλειάς του είναι η μητέρα του λόχου στον Άρη, ο Παναγιώτης ο Ζάλογγος που είναι ένας εκ των δύο κορυφαίων γυμναστών στην Ελλάδα και ο Κορυφαίος στην Ευρώπη. Είναι χρόνια στην ομάδα η οποία εξαιτίας του είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και φορμάρισμα. 

Για το αν η αντοχή που έχει ο Άρης πρέπει να πιστωθεί και στον κ. Ζάλογγο: 

Σίγουρα, υπάρχει και ένα πολύ καλό κλίμα στην προπόνηση όπου η νεανικότητα και ο ενθουσιασμός περισσεύουνε γι’ αυτό και ο Άρης παίζει στο όριο του φάουλ, καταθέτει ενέργεια και έτσι οι αδυναμίες που έχει στο ύψος ή στις απουσίες παικτών τις σταθμίζει με αυτό το πράγμα. Παράλληλα ο Άρης και στο τακτικό κομμάτι έπαιξε τουλάχιστον δύο τρείς πιεστικές ζώνες οι οποίες γυρίζανε σε man to man γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε τα credit και στο προπονητικό σταφ.

Για το ποιος ήταν ο παράγοντας που έκανε τη διαφορά στο χθεσινό παιχνίδι : 

Από την αρχή μέχρι το τέλος ο ρυθμός ήτανε του Άρη και εμένα με εντυπωσίασε η μηδαμινή τακτική  αντίδραση του Προμηθέα κόντρα στις πιεστικές ζώνες. Αν εξαιρέσουμε ένα απλό πικ εν ρολ ο Προμηθέας δεν αντέδρασε πουθενά γι΄αυτό στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο μέχρι την τελευταία αντεπίθεση που πίεσε ο Προμηθέας βλέπαμε ότι έμεναν οι μπάλες στα χέρια, πολύ κακές επιθέσεις δηλαδή αν ο Άρης έβαζε κάποιες βολές θα μπορούσε να φύγει και με 20 πόντους και να εξελιχθεί σε περίπατο το μάτσ, ο Προμηθέας ήτανε πάρα πολύ κακός σε αυτό το κομμάτι. 

Για το αν έφταιξε για τον Προμηθέα η κούραση, η  αυτοπεποίθηση ή αν παρασύρθηκε από τον ρυθμό :

Γι’ αυτό έχει μεγαλύτερο μπάτζετ για να μην παρασύρεται αλλά μπορώ να πω ότι σε αυτές τις ζώνες ήτανε εξαιρετικά απροετοίμαστος μάλιστα ακόμα και από τον πρώτο γύρο ο Άρης κέρδισε μέσα στον Προμηθέα με ζώνη. Έπρεπε να το είχαν φανταστεί και να είχα προετοιμαστεί για μία τέτοια κατάσταση  σίγουρα η κούραση μετράει αλλά άλλο να παίζεις σωστά και να κουράζεσαι στο τέλος ή σε κομμάτι του παιχνιδιού και άλλο να μη παίζεις σωστά σε όλο το παιχνίδι. 

 Για το αν είναι υπογραφή του Καστρίτη οι ζώνες που παίζει ο Άρης :

Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο όταν ο Άρης έχει απουσίες και δεν έχει  και τα μεγέθη στο ρόστερ του, αναγκάζεται να παίζει με μικρά κορμιά τότε κοιτάει την ταχύτητα, την ευελιξία, την φρεσκάδα να την εκμεταλλευτεί. Από την άλλη όταν σου βάζει ένα τέτοιο πρόβλημα ο Άρης εσύ πρέπει ως Προμηθέας και ως καλύτερη ομάδα να έχεις το αντίδοτο και να τους βάλεις τα δικά σου προβλήματα, αυτό δεν έγινε και έφτασε η διαφορά να είναι στους 15 πόντους. 

Για τον Στέλιο Πουλιανίτη : 

Τον Στέλιο τον ξέρουμε  από παιδί έχει προσόντα , χαρακτήρα και θέληση φυσικά βρήκε και τον χώρο για να δείξει αυτό που μπορεί να δείξει και θα επισημάνω ότι χθες είχε 5/5 τρίποντα σε ένα τομέα που δεν είναι για τους άλλους καλός αλλά πολλές φορές όταν οι προπονητές και οι φίλαθλοι αλλά και οι δημοσιογράφοι αξιολογούνε έναν παίκτη τον αξιολογούνε για το ένα κακό του και οι άλλες δέκα ή δεκαπέντε δεξιότητες που έχει πολύ καλές  δεν αξιολογούνται. Ο Στέλιος είναι ένα παιδί το  οποίο είναι αφοσιωμένο σε ότι κάνει αλλά και στην ομάδα, παίζει εκρηκτική άμυνα, έχει πάρα πολύ καλή πάσα, και ακολουθεί το πλάνο της ομάδας μπορεί το σουτ κάποιες φορές να μην είναι καλό αλλά όταν ένας παίκτης κάνει προπόνηση μπορεί να γίνει ακόμα και ο κορυφαίος στην Ευρώπη όπως για παράδειγμα έγινε ο Διαμαντίδης ο οποίος στην αρχή δεν μπορούσε να σουτάρει καλά .

Για το αν πρέπει να δοθεί περισσότερος χώρος σε Έλληνες παίκτες :

Πρώτα από όλα οι ομάδες που δεν έχουν αμιγή κορμό ελληνικό βλέπουμε ότι σε μία μεγάλη χρονιά που έχει ανταγωνισμό δεν μπορούν να σταθούν και δεν έχουν ομοιογένεια, δεν έχουν αντίδραση δεν έχουν αντοχή σε δυσκολίες. Επίσης, το να παράγεις Έλληνες παίκτες ξέχωρα από την οργάνωση και την τεχνογνωσία που χρειάζεται, θέλει χαρακτήρα και εκτός από την προπόνηση που χρειάζεται πρέπει να είσαι και μέντορας αυτού του ανθρώπου πρέπει να τον στηρίξεις όχι μόνο στο μπασκετικό και στο ψυχολογικό κομμάτι αλλά και στο κομμάτι της διαχείρισης, της ανοχής και της αναγνώρισης στο λάθος έτσι ώστε αυτός ο αθλητής να μπορέσει να έχει και τα ψυχολογικά εφόδια και να καταλάβει ότι η ομάδα έχει επενδύσει επάνω του. Θα αναφέρω τον Ολυμπιακό του Ίβκοβιτς ο οποίος τις πρώτες αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα τον χαρακτηρίζανε κολεγιακή ομάδα και στο τέλος της χρονιάς πήρε πρωτάθλημα Ευρώπης. 

Για το που θα κριθεί το Ηρακλής-Άρης το Σάββατο:

Πρώτα από όλα όταν παίζει ο Ηρακλής, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ χρειαζόμαστε πολιτισμό δηλαδή να κρατήσουμε το επίπεδο του μπάσκετ ψηλά . Η Θεσσαλονίκη πρέπει να προστατέψει τον εαυτό της και το μπάσκετ γιατί έχει πέσει αρκετά χαμηλά, να γίνει ένα καλό παιχνίδι στο Ιβανώφειο γιατί και οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες και έχουν καλή ψυχολογία. Σίγουρα ο Ηρακλής έχει μεγαλύτερη ανάγκη να πάρει το παιχνίδι αλλά και ο Άρης έχει δείξει ότι πουθενά δεν χαρίζεται, θέλει να σκαρφαλώσει, έχει φιλοδοξίες σαν ομάδα και το προπονητικό σταφ αλλά και οι παίκτες. 

Για το αν θα παίξει ρόλο η επιστροφή του Χάνλαν :

Ο Χάνλαν είναι πολύ καλός παίκτης, να ξέρετε ότι οι αθλητές οι οποίοι μένουν απ’ έξω και βλέπουν την ομάδα τους να κερδίζει μετά είναι σαν λιοντάρια στο κλουβί. Σίγουρα είναι μία συγκυρία ότι ο Χάνλαν γυρίζει στο Ιβανώφειο αλλά θεωρώ ότι αυτό θα είναι τα πρώτα 1-2 λεπτά μετά ο ρυθμός και η ένταση του παιχνιδιού σε παρασύρει και δεν σκέφτεσαι τέτοια πράγματα. 

Τέλος, για το NBA ανέφερε :

Ο δείκτης δικαιοσύνης στο NBA είναι πολύ ψηλά και προστατεύεται το περιβάλλον αλλά και το προϊόν και έτσι υπάρχουν χρήματα, πρόοδος αλλά και εξωστρέφεια και από αυτό κερδίζουν όλοι. Το ενδιαφέρουν είναι πάρα πολύ μεγάλο φυσικά αυτή την εποχή έχει στραφεί στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Ο Γιάννης παίζει όλη τη χρονιά πολύ καλά και η ομάδα του μπορεί και αφήνει το γκάζι εκεί που θέλει και επίσης πολλές ομάδες οι οποίες δεν ήταν καλές πριν από ενάμιση δύο χρόνια βλέπουμε ότι έχουν σκαρφαλώσει στα play-off και αυτό δείχνει την υγεία που έχει το NBA.

Για το ποιο είναι το καλύτερο Project για να αποκτηθεί τον Ιούνιο στην θέση 1 στο Draft του ΝΒΑ: 

Είναι πάρα πολλά τα Project, είναι ανάλογα την θέση αν πούμε μόνο έναν θα αδικήσουμε πάρα πολλούς κατ’ εμέ όμως επειδή μοιράστηκα κάποια βίντεο του Σαμοντούροφ με έναν δύο προπονητές από το NBA και αυτοί την ίδια άποψη είχαν, θεωρούν ότι αν ο παίκτης είχε επιλέξει να πάει σε κολλέγιο στην Αμερική θα ήτανε τουλάχιστον μέσα στην εικοσάδα του ντραφτ. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button