Ποδόσφαιρο

2021 by Yellow: Ο Μάντζιος, τα συν, τα πλην και η άποψη σας (POLL)

Ο Άρης ολοκλήρωσε την χρονιά 2021 με τον ίδιο προπονητή που την ξεκίνησε, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από το 2016.

Τελευταίος προπονητής που ολοκλήρωσε μία ημερολογιακή χρονιά στον πάγκο του Άρη ήταν ο Νίκος Αναστόπουλος, ενώ για να βρούμε κάτι τέτοιο στην Super League θα πρέπει να επιστρέψουμε στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Τα YellowRadio.gr σημειώνει όσα έκανε ο Άκης Μάντζιος την προηγούμενη χρονιά. Τις επιτυχίες, τα προβλήματα, την κριτική και τις αντιδράσεις.

Από στατιστικής άποψης, το 2021 ο Μάντζιος κάθισε στον πάγκο του Άρη σε 47 παιχνίδια, μετρώντας 21 νίκες, 12 ισοπαλίες και 14 ήττες. Ουσιαστικά αυτήν την σεζόν ο Άρης κέρδισε το 44,6% των παιχνιδιών του, ενώ έπαιρνε αποτελέσματα που με κανόνες πρωταθλήματος αντιστοιχούσαν σε 1,6 βαθμούς ανά αγώνα.

Βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής αρκετές φορές. Αρχικά στα περσινά πλέι-οφ, με αποτελέσματα όπως η νίκη επί του Παναθηναϊκού (1-2) να δίνουν πόντους στον Έλληνα κόουτς.

Πολύ νωρίς στο φετινό πρωτάθλημα βρέθηκε σε δεινή θέση, καθώς μετά το κακό ξεκίνημα με ΟΦΗ και Ιωνικό τέθηκε μέχρι και θέμα απομάκρυνσης του. Έντονη κριτική του ασκήθηκε και μετά το 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και μετά το ντροπιαστικό 0-5 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς όμως να τεθεί κάποιο θέμα απομάκρυνσης του από την διοίκηση.

Στις δύσκολες καταστάσεις όμως είχε τις απαντήσεις. Στα περσινά πλέι-οφ έστω και με κακή εικόνα κατάφερε να οδηγήσει τον Άρη στην τρίτη θέση. Μετά το κακό φετινό ξεκίνημα ήρθαν οι δύο νίκες με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, ενώ το 0-0 με τον Απόλλων ακολούθησαν 3 νίκες και μία εξαιρετική εμφάνιση με την ΑΕΚ.

Ακόμη και μετά το «μαύρο» παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Άρης έβγαλε αντίδραση, κερδίζοντας εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ και παίρνοντας την νίκη σε 5 από τα επόμενα 7 παιχνίδια της ομάδας.

Από το 1 έως το 10, με τι βαθμό αξιολογείται τον Άκη Μάντζιο για την παρουσία του στον Άρη τους τελευταίους 12 μήνες

View Results

Loading ... Loading ...

Σε αυτούς τους 12 μήνες υπήρχαν όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές. Η καλύτερη στιγμή ήταν μάλλον η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα μετά από τέσσερις δεκαετίες, ενώ τα διπλά ενάντια σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αποτελούν θετικές αναμνήσεις της σεζόν.

Στα αρνητικά μπαίνει σίγουρα ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ευθύνη του προπονητή, όπως και ο αποκλεισμός από την Ευρώπη στον β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Στον Άκη Μάντζιο πιστώνεται επίσης η επιστροφή του Ντάνιελ Σούντγκρεν στην ομάδα, μετά τον παραγκωνισμό του από τον Μίχαελ Ένινγκ. Ακόμη ο Έλληνας τεχνικός έπαιξε τον δικό του ρόλο και για την πολύ καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button