Ποδόσφαιρο

Χωρίς δικαιολογίες, αλλά με υποχρέωση για την ανατροπή

Με το… καλημέρα στα δύσκολα για τον Άρη που παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών στο Καζακστάν. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο «πρέπει» για την πρόκριση.

Στο πρώτο ενενηντάλεπτο της σεζόν πήγαν όλα λάθος. Από τις τελευταίες ημέρες πριν το ματς, έως και το τελευταίο σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή που βρήκε τον Άρη να χάνει με σκορ 2-0.

Λάθος πήγαν τα πράγματα στο μεταγραφικό. Ο Άρης δεν κινήθηκε αρκετά γρήγορα, δεν φρόντισε να έχει τις απαντήσεις στην άμυνα και αυτό του δημιούργησε σοβαρά προβλήματα.

Προφανώς υπάρχουν ειδικές συνθήκες όπως στην υπόθεση Φαμπιάνο, αλλά αν ήσουν πιο έτοιμος, τότε δεν θα μπορούσε κανένας να σε αιφνιδιάσει την τελευταία στιγμή.

Λάθος πήγαν τα πράγματα και στο τακτικό κομμάτι. Ο Άρης έπαιξε το παιχνίδι της Αστάνα, άφησε τους Καζάκους να εστιάσουν στους τομείς που είναι καλύτεροι και αυτό το πλήρωσε ακριβά.

Από την άλλη ο ίδιος άφησε εκτεθειμένη την αχίλλειο πτέρνα του. Προβλήματα που δεδομένα θα υπήρχαν δεν βρέθηκε τρόπος να αντιμετωπιστούν και στο τέλος «πλήγωσαν» τον Άρη.

Ευθύνη υπάρχει και στους παίκτες. Μία, δύο, τρεις φορές να χάνεις τις ευκαιρίες είναι ατυχία. Αλλά πλέον είναι πρόβλημα, και μάλιστα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν παίκτες οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες δεν έχουν τέτοια θέματα.

Για όλα αυτά δεν υπάρχει δικαιολογία. Μπορούν να ακουστούν πολλά πράγματα, αλλά τίποτα δεν είναι αρκετό για να «καταπιεί» ο οποιοσδήποτε την χθεσινή εμφάνιση. Και αυτό γιατί η Αστάνα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Είναι μία ομάδα που ακόμη και έτσι θα έπρεπε να την έχεις.

Φυσικά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Για την ακρίβεια ο Άρης έχει υποχρέωση να αλλάξει τα πράγματα. Έχει υποχρέωση στο δικό του γήπεδο, μαζί με κόσμο, στον χλοοτάπητα και τις συνθήκες που ξέρει να αλλάξει την κατάσταση.

Αρκετός κόσμος είναι απαισιόδοξος και είναι κατανοητό. Σίγουρα όμως κανείς δεν μπορεί να πει ότι η συγκεκριμένη αντίπαλος είναι άτρωτη. Την επόμενη Πέμπτη λοιπόν όλα πρέπει να είναι διαφορετικά, ο Άρης πρέπει να προκριθεί και μετά με τις ενισχύσεις που έρχονται να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό ταξίδι του.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button