ΓενικάΜουσική

Το “The Passenger” του Iggy Pop απέκτησε και… βίντεο κλιπ (video)

Μετά από 43 χρόνια κυκλοφορεί το επίσημο βίντεο κλιπ του περίφημου “The Passenger” του Iggy Pop

Χρειάστηκε να περάσουν μόνο 43 χρόνια για να κυκλοφορήσει το επίσημο βίντεο και να ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Iggy στο Instagram.

Ξεκίνησε ως B-Side για το “Success”, το πρώτο single δηλαδή του δεύτερου προσωπικού δίσκου του Iggy Pop, “Lust For Life” (1977). Έγινε “αυτόνομο” Single το 1998 φτάνοντας στο νούμερο 22 των βρετανικών Charts και οι στίχοι βασίζονται σε ποίημα του Jim Morrison.

Τώρα, 43 χρόνια μετά, το “Passenger” αποκτά το δικό του βίντεο κλιπ.

Iggy Pop

Το κλιπ απεικονίζει τον Iggy σε νεαρή ηλικία σε ασπρόμαυρα καρέ ενώ εμφανίζονται τα Lyrics του κομματιού. Το βίντεο ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Iggy Pop στο Instagram. Για το ίδιο το κομμάτι, ο Pop είχε πει πως είχε εμπνευστεί να το γράψει από μια περιοδεία που έκανε με τον David Bowie σε βόρεια Αμερική και Ευρώπη.

Το Passenger έχει χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες Soundtrack ταινιών και σειρών μεταξύ των οποίων είναι τα 30 Days, The Weather Man, Kurt Cobain: About a Son, 24 Hour Party People, Sons of Anarchy, 12 Monkeys, αλλά και σε Video Games (Mat Hoffman’s Pro BMX 2, Scarface: The World Is Yours), ενώ έχει διασκευαστεί και από τη Siouxsie & The Banshees.

Μετά το “Lust For Life” ο Pop κυκλοφόρησε ακόμη 16 σόλο δίσκους με τελευταίο να είναι το εξαιρετικό “Free” του 2019. Επίσης, στις 7 Αυγούστου κυκλοφορεί η ζωντανή ηχογράφηση της τελευταίας συναυλίας των Stooges με το Original Line Up τους που έγινε στις 8 Αυγούστου του 1970.

Iggy Pop

Τη σκηνοθεσία του βίντεο για το Passenger έχει κάνει ο Simon Taylor ενώ οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται είναι των Paul McAlpine και Esther Friedman. O Simon Taylor είχε σκηνοθετήσει άλλωστε και το “We Are The People” για το “Free”.

Iggy Pop

We’ll be the passenger
We’ll ride through the city tonight
See the city’s ripped backsides
We’ll see the bright and hollow sky
We’ll see the stars that shine so bright
The sky was made for us tonight

Θα είμαστε ο επιβάτης
Θα περάσουμε από την πόλη απόψε
Δείτε τις σχισμένες πλάτες της πόλης
Θα δούμε τον φωτεινό και κοίλο ουρανό
Θα δούμε τα αστέρια που λάμπουν τόσο φωτεινά
Ο ουρανός φτιάχτηκε για εμάς απόψε

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button