ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Warhaus – “The Good Lie” (Το Καλό Ψέμα)

“H μουσική μου είναι πολύ ειλικρινής, ακόμη και αν πολλές φορές μπορεί να αποδειχτεί σκληρή κι επώδυνη. Αυτή η αντίφαση χαρακτηρίζει πολλούς ανθρώπους και ίσως γι’ αυτό αρκετοί ταυτίζονται με τα τραγούδια μου”.

Παθιασμένα ατμοσφαιρικά κομμάτια βγαλμένα από φιλμ νουάρ, αληθινές ιστορίες αγάπης και μίσους, ρομαντικές και βάναυσες ταυτόχρονα… μέσα από τον καπνό του τσιγάρου και τις αναθυμιάσεις του ουίσκι.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “The Good Lie” από τους Warhaus. Κυκλοφόρησε το 2016 μέσα από το άλμπουμ We Fucked a Flame into Being, μία συναρπαστική μελωδία που δεν θέλεις με τίποτα να τελειώσει…

Warhaus

Μετά το επιτυχημένο βελγικό ροκ συγκρότημα Balthazar, ο Maarten Devoldere συνεχίζει τη μουσική του διαδρομή με το Warhaus. Σκοτεινό αλλά γεμάτο αλήθειες και προσωπικές εξομολογήσεις δεν είναι παρά ένα καταφύγιο για την ψυχή του, επιθυμία να εξωτερικεύσει τις πιο ενδόμυχες σκέψεις του, καλά κρυμμένα συναισθήματα. Έχει εμπνευστεί από τους Leonard Cohen, Serge Gainsbourg, Tow Waits, Rowland Howard. Απόκοσμες ιστορίες σε Jazz, Pop ρυθμούς που δεν είναι παρά ένας φόρος τιμή στην παρακμή και την ένταση που μπορεί να προσφέρει η ζωή.

“Για μένα προσωπικά, η τέχνη είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστώ, να εκφράσω κάτι για την ανθρώπινη κατάσταση. Μου αρέσει να δουλεύω με αυτό που νιώθω μέσα μου και προσπαθώ να το κάνω να έχει απήχηση με άλλους ανθρώπους. Έτσι, νομίζω ότι αν κάτι έχει απήχηση σε εσάς και είναι όμορφο, άσχημο ή κάποιο είδος συναισθηματικής δύναμης, ναι, αυτό είναι μάλλον τέχνη”.

Warhaus

Ο Devoldere τραγουδάει για αληθινά γεγονότα, για αληθινές γυναίκες και αληθινό πόνο, προσπαθεί οι στίχοι του να αφηγούνται προσωπικές εμπειρίες. Η αγάπη όπως και ο πόθος είναι απεριόριστες πηγές έμπνευσης. Περιστρέφονται γύρω από την ιδέα της ερωτικής επιθυμίας και, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, “ο πόθος είναι το συναίσθημα που έχει τη μεγαλύτερη επιρροή πάνω μου και με εμπνέει να γράφω μουσική”.

Τα πρώτα τραγούδια τα έγραψε σε μία μικρή βάρκα έξω από την πόλη της Γάνδης. Είναι ο πιο αγνός τρόπος για να γράφεις μουσική, με το να είσαι απομονωμένος απ’ όλους τους ανθρώπους, μουσική, ειδήσεις, διαδίκτυο.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Warhaus – “The Good Lie” (Το Καλό Ψέμα)

Το έτερον ήμισυ της μπάντας είναι η Sylvie Kreusch. Τα Femme Fatale φωνητικά της δένουν ιδανικά με τα πιο μπάσα του Devoldere και μαζί δημιουργούν ένα απόκοσμο, αισθησιακό δίδυμο.

Έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, We Fucked a Flame into Being (2016), Warhaus (2017) και Ha Ha Heartbreak (2022).

Warhaus

“The Good Lie” (Το Καλό Ψέμα)

‘Cause it’s true if you believe
It’s not if you’re not sure
I’m sticking to the good lie
‘Til I know more

The best illusions that we make
Got a warmth that we don’t fake
I’m sticking to the good lie
That you can’t shake

Γιατί είναι αλήθεια αν πιστεύεις
Δεν είναι αν δεν είσαι σίγουρος
Επιμένω στο καλό ψέμα
Μέχρι να μάθω περισσότερα

Οι καλύτερες ψευδαισθήσεις που κάνουμε
Έχουμε μια ζεστασιά που δεν προσποιούμαστε
Επιμένω στο καλό ψέμα
Που δεν μπορείς να ταρακουνήσεις

Warhaus

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button