ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Confederate Dead – “It Feels So Good” (Αισθάνεται Τόσο Καλά)

“Ένα από τα πιο εκπληκτικά δώρα είναι η ικανότητα να μετατρέπεις τις εμπειρίες και τα συναισθήματα της ζωής σε μουσική, να μετατρέπεις τον πόνο σε ομορφιά, την τραγωδία σε τέχνη”, Butchy Davy.

Τραγούδια του χρώματος και του θανάτου, με επιρροές που κυμαίνονται από την ψυχεδέλεια της δεκαετίας του ’60 έως την ισλαμική προσευχή και το Neo Psych/Drone αλλά και τους Galaxie 500, The Doors, Joy Division και The Brian Jonestown Massacre, οι The Confederate Dead (Οι νεκροί της Συνομοσπονδίας) αποτελούν την επιτομή του ψυχεδελικού ροκ.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “It Feels So Good” από τους The Confederate Dead. Κυκλοφόρησε το 2016 μέσα από το άλμπουμ “Evening In Moderation?”, ένα εκπληκτικό μουσικό κομμάτι που μας ενέπνευσε από την πρώτη ακρόαση.

The Confederate Dead

Δημιουργήθηκαν το 2008 στο Portsmouth από τους Butchy Davy, Tomas Clifford, Ashley Page, Tom Day και Vernon Grech δίνοντας το δικό τους στίγμα στη μουσική σκηνή του Λονδίνου. Η μουσική τους, η οποία αντλεί επιρροή από το ψυχεδελικό κίνημα της δεκαετίας του 1960, αποτελεί ένα καλειδοσκόπιο από στροβιλιζόμενες κιθάρες, απόκοσμα φωνητικά και υπνωτικούς ρυθμούς. Ο ακροατής καλείται να εξερευνήσει αυτό το λαβύρινθο συναισθημάτων, να ακολουθήσει τη διαδρομή από τη λύπη στην ελπίδα, την απόγνωση στην ανθεκτικότητα.

Διαβάζουν το περιβάλλον, έχουν βαθιά επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω τους και προσπαθούν να το μεταφέρουν στο κοινό. Οι στίχοι τους θέλουν να ταρακουνήσουν, να προκαλέσουν σκέψη και προβληματισμό σε ένα κόσμο απαθή και αδιάφορο. Συνδυάζουν στοιχεία ροκ με τους ήχους της ψυχεδέλειας με αριστοτεχνικό τρόπο, που διευρύνουν κι αφυπνίζουν το μυαλό.

The Confederate Dead

Έχουν κερδίσει κριτικούς και θαυμαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό με την αυθεντικότητα και τον μεταδοτικό ενθουσιασμό τους. Η ελευθερία και η επαναστατικότητα στη μουσική τους καλεί τους ακροατές να αφουγκραστούν, να αισθανθούν.

Έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές στους θαυμαστές τους. Με τον ξεχωριστό ήχο και τη συναρπαστική σκηνική παρουσία τους δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αχαλίνωτου ενθουσιασμού και ακατέργαστης ενέργειας.

Θέλουν να γράφουν φρέσκια, δελεαστική μουσική, πρωτότυπη και συναρπαστική όπως την αγαπάνε. Ξεπερνούν τα όρια των ειδών ροκ και ψυχεδέλειας καθώς και της μουσικής βιομηχανίας και δημιουργούν συναρπαστικά έργα βουτώντας σε αχαρτογράφητα μουσικά νερά.

The Confederate Dead

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button