ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Beasts of Bourbon – “Hard Work Drivin’ Man”

Ατόφιο, οργιαστικό, βρώμικο Punk Blues χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό, χωρίς τύψεις, χωρίς συγχώρεση.

Έφτιαξαν μια χούφτα από τους πιο σκληρούς, γεμάτο θυμό Rock’n’Roll δίσκους της Αυστραλίας, αλλά η κληρονομιά τους ήταν κυρίως στη σκηνή, όπου οι ζωντανές εμφανίσεις τους έχουν γίνει σημείο αναφοράς. Η μουσική τους είναι ένα κράμα κάντρι μουσικής, μπλουζ, ροκ εν ρολ και πανκ ροκ που αναλύεται μέσα από τον γκαράζ ήχο των The Stooges και το μεθυσμένο χάος.

“Οι Beasts of Bourbon έσπαζαν το μπαρ κάθε φορά που παίζαμε, αυτό έγινε μέρος της φήμης μας. Ήταν πάντα μεθυσμένοι, πάντα επιθετικοί”, Tex Perkins.

The Beasts of Bourbon

To Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “Hard Work Drivin’ Man” από τους The Beasts of Bourbon. Κυκλοφόρησε το 1988 μέσα από το άλμπουμ Sour Mash, μια χαοτική διασκευή του κομματιού των Ry Cooder και Jack Nitzsche.

Οι Beasts of Bourbon δημιουργήθηκαν στο Σίδνεϊ το 1983 από τους Tex Perkins (φωνητικά), Spencer Jones (κιθάρα), James Baker (τύμπανα), Kim Salmon (κιθάρα) και Boris Sujdovic (μπάσο). Εκτός από τους βασικούς Jones και Perkins, το Line-Up άλλαξε με την πάροδο του χρόνου καθώς η ομάδα διασπάστηκε και αναμορφώθηκε αρκετές φορές.

The Beasts of Bourbon

Είναι η ουσία και η ψυχή του Rock n’ Roll και αυτή φαίνεται μονάχα στο σανίδι, έσπειραν τρόμο και πανικό στις μουσικές σκηνές του κόσμου.

Δεν υπάρχουν εύκολες αναγνώσεις για μια μπάντα που μπορεί να είναι όλοι οι χειρότεροι εφιάλτες μας. Πώς μπορεί να υπάρχουν όταν μπορούν να υποθέτουν, τη φωνή ενός μαύρου σκλάβου, ενός δολοφόνου (ή πολλών), ενός παιδεραστή, ενός διακινητή ναρκωτικών, ενός ενοικιαζόμενου αγοριού, η κοριτσιού ή, ενός ναρκισσιστή ροκ σταρ, και να τους μεταφέρεις όλους με την ίδια πεποίθηση;

The Beasts of Bourbon

Επηρέασαν και έγιναν πηγή έμπνευσης μιας νέας επικίνδυνης μορφής του Rock n Roll στην Αυστραλία συγκεντρώνοντας επαίνους και σεβασμό παγκοσμίως για την περιβόητη ζωντανή τους εμφάνιση. Όταν ανέβαιναν στη σκηνή, ήξερες ότι θα είχες μια εκρηκτική παράσταση, αλλά ποια μορφή θα είχε αυτή ή σε ποια κατεύθυνση θα πήγαινε η βραδιά, ποτέ δεν ήξερες.

Το συγκρότημα άρχισε να παίζει σε μικρούς χώρους στο Σίδνεϊ, ηχογραφώντας το πρώτο τους άλμπουμ, The Axeman’s Jazz, σε ένα μόνο απόγευμα του 1984. Παρά το γεγονός ότι το άλμπουμ έγινε Underground επιτυχία, οι Beasts συνέχισαν να είναι απλώς ένα δευτερεύον έργο για τα μέλη τους. Μόλις το 1988 άρχισε να αλλάζει αυτή η κατάσταση. Με τους Johnnys και τους Scientists να καταρρέουν, οι Beasts ενώθηκαν ξανά για να ηχογραφήσουν το άλμπουμ τους, Sour Mash (1988). Από τα καλύτερα που έχουν βγει από την Αυστραλία τα τελευταία 40 χρόνια. Το 1993 η μπάντα περιόδευσε για να υποστηρίξει το διπλό άλμπουμ, From the Belly of the Beasts, και στη συνέχεια διαλύθηκε προσωρινά. Η ομάδα ξαναβρέθηκε το 1996 με τον Charlie Owen στην κιθάρα και κυκλοφόρησε το Gone το 1997.

The Beasts of Bourbon

Το 2018 χτυπήθηκαν σκληρά από την απώλεια δύο βασικών μελών. “Έφυγαν” από τη ζωή πρώτα ο μακροχρόνιος μπασίστας Brian Hooper και μετά ο ιδρυτής κιθαρίστας Spencer Jones, ο οποίος μαζί με τον Frontman Tex Perkins ήταν το μόνο σταθερό μέλος ανάμεσα στις πολλές μεταρρυθμίσεις του συγκροτήματος.

The Beasts of Bourbon

Hard work drivin’ man
All day long I work the factory floor
I ain’t gonna do that no more
Boss man needs a kick in the pants
I’m gonna give it to him
I’m a hard work drivin’ man

Σκληρή δουλειά που οδηγεί τον άνθρωπο
Όλη την ημέρα δουλεύω το πάτωμα του εργοστασίου
Δεν θα το κάνω άλλο
Το αφεντικό χρειάζεται μια κλωτσιά στο παντελόνι
Θα του τη δώσω
Είμαι άνθρωπος που οδηγεί σκληρά

The Beasts of Bourbon

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button