ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: T.S.O.L. – “No Time” (Δεν Υπάρχει Χρόνος)

“Ένιωσε κανείς τον πόνο σήμερα; Είδε κανείς να πεθαίνουν αυτά τα παιδιά; Όχι; Αύριο είναι πολύ αργά και θα σας πω ότι δεν μπορώ να περιμένω, δεν υπάρχει χρόνος…”

Το Τραγούδι της Εβδομάδας που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα είναι από τους T.S.O.L. κι έχει τίτλο “No Time”. Κυκλοφόρησε το 1986 μέσα από το άλμπουμ Revenge, ένα κάλεσμα γεμάτο οργή και αγωνία. Μία απελπισμένη έκκληση στην ανθρωπότητα να αντιδράσει, να αφυπνιστεί, να αγωνιστεί για να αλλάξουν τα πράγματα καθώς ο χρόνος τελειώνει…

T.S.O.L.

Τριάντα πέντε χρόνια πριν οι T.S.O.L. ένιωσαν την ανάγκη να γράψουν αυτό το κομμάτι νιώθοντας απέραντη θλίψη και πόνο για τον κόσμο που ζούσαν, σήμερα η ανάγκη αυτή για αλλαγή είναι πιο επιτακτική παρά ποτέ… Δεν υπάρχει χρόνος…

Οι T.S.O.L. ή αλλιώς True Sounds of Liberty δημιουργήθηκαν το 1978 στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια από τους Jack Grisham (φωνητικά), Ron Emory (κιθάρα), Mike Roche (μπάσο), Todd Barnes (ντραμς). Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο T.S.O.L. κυκλοφόρησε το 1981 με πέντε τραγούδια που ασκούσαν σκληρή πολιτική κριτική.

T.S.O.L.

Ξεκινώντας ως ένα Hardcore Punk συγκρότημα με πολιτικό χαρακτήρα θεωρείται ως επιρροή στην πρώιμη Deathrock σκηνή. Σύντομα η φήμη τους διαδόθηκε, απέκτησαν φανατικό κοινό και οι εμφανίσεις τους συχνά κατέληγαν σε ταραχές. Παρά τη δημοτικότητα τους στην τοπική σκηνή δεν μπόρεσαν να εισπράξουν αυτή την επιτυχία σε εθνικό επίπεδο λόγω της συνεχώς μεταβαλόμμενης σύνθεσης και του ήχου τους.

Αυτό που τους χαρακτήριζε ήταν το πάθος, η σκληροπυρηνική αντίληψη, ήχος γεμάτος συναίσθημα, οι σκοτεινοί και εκρηκτικοί τους ύμνοι για την αποξένωση και την ταλαιπωρημένη νεολαία.

Έπαιξαν μαζί με τους The Damned, The Dead Kennedys, Bad Religion, μοναδικά Live σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, είχαν το χάρισμα να ξεσηκώνουν το κοινό και γίνονται ένα μαζί του. Ο Grisham είχε μία χαρακτηριστική φωνή και μία απίστευτη εμφάνιση στη σκηνή, έτρεχε, πετούσε, με φοβερούς φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς που ήταν αδύνατο να αποκτηθούν από ένα ηχογραφημένο άλμπουμ.

T.S.O.L.

Did anyone see the sky today?
Did anyone hear these children cry?
Did anyone tell me a lie today?
Did anyone open up their eyes?
Did anyone, oh, feel the pain today?
Did anyone see these children die? No?
Did anyone see our country starve today?
Well I have, I broke down and cried.

Είδε κανείς τον ουρανό σήμερα;
Άκουσε κανείς αυτά τα παιδιά να κλαίνε;
Μου είπε κανείς ψέματα σήμερα;
Άνοιξε κανείς τα μάτια του;
Ένιωσε κανείς, ω, τον πόνο σήμερα;
Είδε κανείς να πεθαίνουν αυτά τα παιδιά; Όχι?
Είδε κανείς σήμερα τη χώρα μας να πεινάει;
Λοιπόν εγώ είδα, κατέρρευσα κι έκλαψα.

T.S.O.L.

Tomorrow’s too late and I’ll tell you I can’t wait, There is No Time.
Did anyone see reality?
Did anyone really even try?
Tomorrow’s too late and I’ll tell you I can’t wait,
There is No Time. No, no, there is no time.

Αύριο είναι πολύ αργά και θα σας πω ότι δεν μπορώ να περιμένω, δεν υπάρχει χρόνος.
Είδε κανείς την πραγματικότητα;
Δοκίμασε ποτέ κανένας πραγματικά;
Αύριο είναι πολύ αργά και θα σας πω ότι δεν μπορώ να περιμένω, δεν υπάρχει χρόνος.
Δεν υπάρχει χρόνος. Όχι, όχι, δεν υπάρχει χρόνος.

T.S.O.L.

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button