ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Michael Plater – “Traces” (Ίχνη)

Folk-Blues μπαλάντες, με Underground γεύση… Μουσική αυθεντική με βουρκωμένα τοπία και σιδερένιους ουρανούς ενός χειμώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που τραβούν το μυαλό σε άβολα μέρη…

Χαμένος ανάμεσα σε σκοτεινό λαϊκό, Gothic Americana και Dark Rock, τα τραγούδια του είναι φτιαγμένα από αυτή τη γνήσια μελαγχολία που σου ραγίζει την καρδιά.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Traces” από τον Michael Plater. Κυκλοφόρησε το 2012 μέσα από το άλμπουμ “Exit Keys”, ένα υπέροχο κομμάτι που τα βαθιά φωνητικά και η μελαγχολική μελωδία του μας έχει δημιουργήσει ανατριχίλα.

Michael Plater

Ο Michael Plater γεννήθηκε ανάμεσα στους δρόμους και τις γραμμές του τραμ της Μελβούρνης της Αυστραλίας και μεγάλωσε παντού. Το 2019 μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο κι εγκαταστάθηκε στην Κορνουάλη, μια περιοχή που ερωτεύτηκε με την ιστορία και τη λαογραφία της με γοργόνες, λαθρέμπορους και ιερούς τόπους.

Εκτός από τη σόλο καριέρα του συμμετέχει σε διάφορες μουσικές προσπάθειες και συνεργασίες. Έπαιξε στο σκοτεινό φολκ συγκρότημα GhostShips με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, στην ατμοσφαιρική μπάντα Ghosts of Electricity, στο γοτθικό σύνολο The Northern Lighthouse Board, στους γκαράζ rockers της Μελβούρνης The Exit Keys και στη φολκλορική κολεκτίβα Cornish Wreckers.

Michael Plater

Η ακατέργαστη ενέργεια και το επαναστατικό πνεύμα του Rock συγχωνεύονται με την αντανακλαστική αφήγηση και τα ακουστικά στοιχεία του Folk Rock στη μουσική του. Συναρπαστικές κιθάρες, εύθραυστες μελωδίες και στοχαστικοί στίχοι που εξερευνούν θέματα αγάπης, λύπης και ανθρώπινης κατάστασης συνθέτουν τις δημιουργίες του.

Συνδυάζει επιδέξια τα είδη Rock και Folk Rock με σεβασμό στην παραδοσιακή τραγουδοποιία και καταθέτοντας την ψυχή του εκφράζει το περιβάλλον και τους προβληματισμούς του. Αυθεντικός, αντλεί επιρροή από την πλούσια μουσική ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, υφαίνει ιστορίες που προκαλούν ποικίλα συναισθήματα και σκέψη.

Τα τραγούδια είναι μπαλάντες, ιστορίες και συναισθήματα… είναι σχεδόν σαν η μουσική να είναι εκεί για να ενισχύσει τις λέξεις, τις σκέψεις και τις ιδέες. Στίχοι ενδοσκόπησης και παρατήρησης που συνοδεύονται από εξαιρετικούς συνδυασμούς συγχορδιών και τα φωνητικά, είναι αυτά που πραγματικά κρατάνε την προσοχή.

Michael Plater

“Δεν μπόρεσα ποτέ να γράψω με αυτόν τον τρόπο δυστυχώς – να γράφω κατά παραγγελία. Για μένα, αν ξυπνούσα και έλεγα, «Θα γράψω ένα τραγούδι σήμερα», αυτό θα μου εγγυόταν ότι δεν θα ερχόταν τίποτα! Για μένα, το να γράφω τραγούδια είναι να απενεργοποιώ το συνειδητό μυαλό. Είναι ένα είδος μαγείας και τα τραγούδια φτάνουν σε μένα όταν σταματήσω να τα ψάχνω”.

Το άλμπουμ του “Exit Keys” κυκλοφόρησε το 2012 και απέσπασε παγκόσμια αναγνώριση από τους κριτικούς (σε περιοχές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δομινικανή Δημοκρατία, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη) και απέκτησε ισχυρό εθνικό airplay στο αυστραλιανό ραδιόφωνο.

Michael Plater

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button