ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Luis Tillett – “Transit of Venus”

Στο μήνυμα που στέλνει ο σπουδαίος Luis Tillett και φίλος του Yellow Radio, στο αγαπημένο μας ραδιόφωνο, μας παροτρύνει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να συνεχίσουμε να δίνουμε αυτόν τον όμορφο αγώνα!!

Μας έχει χαρίσει απίστευτα μουσικά ταξίδια και μας έχει δώσει κουράγιο και αισιοδοξία σε σκοτεινές στιγμές με τα τραγούδια του, τα οποία περιλαμβάνονται φυσικά στις Playlist του Yellow. Γνήσιος χωρίς καμία προσποίηση στη μουσική αλλά και στη ζωή του συνεχίζει να παλεύει μόνος του, να δημιουργεί, έχοντας για όπλα του το πάθος του και τη μεγάλη αγάπη για το έργο του.

Luis Tillett

Μίλησε στο Yellow Radio και μας εξομολογήθηκε για την μοναξιά που νιώθει κάποιες φορές σαν μουσικός, ενώ υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέται αν υπάρχει κοινό που να ακούει τα τραγούδια του.

Μας εκμυστηρεύτηκε πως πιστεύει ότι οφείλει πολλά σε ανθρώπους σαν κι εμάς, στο κρατικό ραδιόφωνο, που έχοντας κοινή φιλοσοφία με τη δική μας στηρίζουν την αυθεντική μουσική.

Ένας απίστευτα ευαίσθητος και ευγενικός άνθρωπος που μοιράστηκε επίσης μαζί μας τη νοσταλγία του για τη χώρα μας, την Ελλάδα. Εκτός από συναυλίες που είχε δώσει είχε εγκατασταθεί εδώ για κάποιο χρονικό διάστημα. Μάλιστα όπως μας αποκάλυψε ένα πολύ γνωστό του κομμάτι το “An Ancient Song” το εμπνεύστηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά από μια συναυλία του.

Αυτό που μας έδωσε τρελή χαρά και δύναμη ήταν όταν συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε κοινούς κώδικες επικοινωνίας και μας προέτρεψε να “συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να συνεχίσουμε να δίνουμε αυτόν τον όμορφο αγώνα” όπως είπε χαρακτηριστικά!! Όπως εξάλλου κάνει κι εκείνος σ όλη του τη ζωή…

Luis Tillett

Όταν έφτασε η στιγμή να επιλέξουμε ένα από τα κομμάτια του Luis Tillett ως Τραγούδι της Εβδομάδας, μας ήταν ιδιαίτερα δύσκολο μιας και είναι όλα λατρεμένα. Θα ακούσουμε παρέα μαζί σας το “Transit of Venus”, μια ποιητικά όμορφη μελωδία που κυκλοφόρησε το 2001 μέσα από το άλμπουμ Learning To Die. Μας μιλάει για οράματα που φέγγουν μέσα από τα σκοτάδια όταν η καρδιά είναι πλημμυρισμένη από αγάπη. Για το υπέροχο φως που βρίσκεται στο σκοτάδι, πιστό στη φιλοσοφία της ζωής του “ελπίδα μέσα από την απελπισία”.

Η ηχηρή φωνή του, η οποία ακούγεται υπερβολικά γεμάτη και επίσημη, συσχετίζεται με κάποιον που δεν μπορεί να σηκωθεί μετά από μια καταιγίδα. Αντίθετα, όταν ο Louis Tillett κάθεται πίσω από το πιάνο και τραγουδάει τον πόνο, τη μοναξιά, το σκοτάδι, τη βροχή και τα μυστηριώδη ταξίδια ονείρου μεταξύ αυτού του κόσμου και του μέλλοντος, μοιάζει σαν ένας βράχος στο σέρφινγκ της ζωής. Μια μουσική που σε ξεγυμνώνει, σε ανατριχιάζει, σε συναρπάζει κι όταν ο απόηχος της τελευταίας νότας της σβήσει, έχεις την αίσθηση πως έχεις επισκεφτεί πρωτόγνωρους χώρους, πως μια αλλαγή έχει μέσα σου συντελεστεί.

Luis Tillett

Ως πραγματικός Ανεξάρτητος Καλλιτέχνης έχει το σπάνιο προνόμιο να κατέχει όλες τις δικές του εκδόσεις και τα δικαιώματα στις δικές του ηχογραφήσεις, μια αρκετά μοναδική κατάσταση για έναν καλλιτέχνη της μακροζωίας και της ανδρείας του.

Ο Louis Tillett έμαθε κλασικό πιάνο ως παιδί και ήρθε σε επαφή με Rock και Country μουσική στην ηλικία των 18 ετών καθώς επίσης με Jazz και Blues. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στην αυστραλιανή ανεξάρτητη σκηνή από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Είτε ως τραγουδιστής του Wet Taxis, ως ο ιδρυτής του ταλέντου των μουσικών ταλέντων του Paris Green, ως ένας πολύ περιζήτητος μουσικός στούντιο (Laughing Clowns, Died Pretty, Celibate Tifles, New Christs, Ed Kuepper, Beasts Of Bourbon, Tex , Don & Charlie) ή ως σόλο – καλλιτέχνης, έθεσε πάντα σημαντικές προσφορές.

Luis Tillett

Ο “σκούρος γίγαντας”, όπως τον αποκαλούν, έχει κυκλοφορήσει τα σόλο άλμπουμ του “Ego Tripping At The Gates of Hell” (1987) “A cast of Aspersions” (1990), “Letters To A Dream” και το “Cry Against the Faith” καθώς και το εντυπωσιακό “Concertos with Band” (1990), ως σολίστ (1992) και σε ένα duo με τον Charlie Owen (1994 & 1995). Ο Charlie Owen παρήγαγε επίσης δύο CD για την ετικέτα NORMAL mailorder “Return To Sender”: “Ugly Truth” (1993) και “Midnight Rain” (1995).

Έχει παίξει πάνω από 3000 συναυλίες, κυκλοφόρησε 8 από τα δικά του άλμπουμ, 3 άλλες περιορισμένες εκδόσεις για την ετικέτα Return to Sender, με 30-40 ηχογραφήσεις με άλλες αυστραλιανές και διεθνείς πράξεις και έχει παρουσιάσει διάφορες συλλογές στην Ευρώπη και Αυστραλία.

Η μοναδική του έκφραση συνεχίζει να εξελίσσεται, καθώς συνεχίζει να κάνει τη μουσική με τον δικό του τρόπο. Ακολουθεί το δικό του μουσικό ταξίδι, τώρα, όπως έκανε όταν εγκατέλειψε την πατρίδα του πριν από 25 χρόνια, για να εξερευνήσει ένα ευρωπαϊκό κοινό, σε σχετική ανωνυμία.

Luis Tillett

Υπάρχει μια εκστρατεία για την έναρξη μιας περιεκτικής ιστοσελίδας που θα βοηθήσει την αποστολή του, να δωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερη πηγή στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου και Ήχου, για να ανταποκριθεί στα αιτήματά του να συλλέξει και να διαχειριστεί ολόκληρη τη ζωή του. Τον θεωρούν ως “καλλιτέχνη κληρονομιάς” που έχει σημασία για το αυστραλιανό πολιτιστικό τοπίο. Για να αντιμετωπίσει τους στόχους αυτού του μακροπρόθεσμου έργου, ξεκίνησε το www.louistillettmusic.com.

Tο 2019/20 ο Louis έχει σχέδια να επιστρέψει στην Ευρώπη για μερικές πολύ ιδιαίτερες συναυλίες στην Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και αλλού. Περιμένουμε με αγωνία!!

Καλή σας ακρόαση!!!…

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button