ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Lost Walks – “Full Bloom” (Πλήρης άνθιση)

Με τη μουσική “πολεμάμε” και αντιστεκόμαστε σε όλη αυτή την κατάσταση

Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές η μουσική σαν τρόπος έκφρασης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, είναι το οξυγόνο μας. Πόσο περισσότερο τώρα, που καλούμαστε όλοι μας σ αυτόν τον πρωτόγνωρο “πόλεμο”, έχουμε τα δικά μας “όπλα”, στίχους και μελωδίες που μας δίνουν απίστευτη δύναμη και κουράγιο.

Έξω είναι άνοιξη αλλά αμφιβάλλω αν μέσα στον όλο φόβο και πανικό που επικρατεί το έχουμε αντιληφθεί. Η φύση παρόλα όσα γίνονται δεν έχει σταματήσει ακόμα να ξαναγεννιέται, να αντιστέκεται. Ο άνθρωπος θέλοντας να κυριαρχήσει, τα ισοπεδώνει όλα στο πέρασμα του, καταστρέφοντας το περιβάλλον αγνοώντας ότι έτσι σκοτώνει τον ίδιο του τον εαυτό.

Μόνο όταν το αντιληφθεί και γίνει ένα ξανά με την ίδια του τη φύση υπάρχει περίπτωση να σωθεί, να αναγεννηθεί.

“Full Bloom”

Οι Lost Walks, που φιλοξενούμε σήμερα αλλά και στις Playlist του Yellow, εκτός από εξαιρετικοί μουσικοί είναι μια μπάντα με οικολογική συνείδηση και τεράστια αγάπη για τη φύση. Τέτοιοι δημιουργοί όπως αυτοί δεν γίνεται να μην μας ενθουσιάζουν και να μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το Full Bloom από τους Lost Walks. Κυκλοφόρησε το 2017 μέσα από το άλμπουμ Wolf, Woman, Man, ένα εκπληκτικό μουσικό κομμάτι που διηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που μετακινείται σε μια ορεινή περιοχή αντιμετωπίζοντας προκλήσεις όπως ο ένας τον άλλο και έναν μοναχικό τραυματισμένο λύκο.

Lost Walks – Wolf, Woman, Man

Οι Lost Walks είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε στο Denver το 2015 από μία μεγάλη παρέα βετεράνων μουσικών που εκτός από την αγάπη τους για τη μουσική έχουν έναν κοινό στόχο.

Σκοπός τους δεν είναι να γράψουν τραγούδια για να γίνουν πλούσιοι και διάσημοι, όπως πολλοί συνάδελφοι τους, αλλά να ευαισθητοποιήσουν όσο περισσότερο κόσμο γίνεται για την προστασία των λύκων και την επιστροφή του είδους στο Κολοράντο.

Lost Walks – Wolf, Woman, Man

Μέσα από το άλμπουμ τους Wolf, Woman, Man προσπαθούν να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους για τον λύκο, παρουσιάζοντας τον σαν λαικό ήρωα που έχει κακοποιηθεί από τον ίδιο των άνθρωπο κι όχι σαν ένα κακό τρομαγμένο ζώο που σκοτώνει από διασκέδαση, όπως θέλουν να τον εμφανίζουν.

Στην ουσία ο λύκος δεν είναι ο θύτης αλλά θύμα του άρρωστου συστήματος που εκμεταλλεύεται τον πλανήτη, δίχως όρια δίχως ΝΤΡΟΠΗ και προσκυνάνε οι σημερινοί άνθρωποι.

“Full Bloom”

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι Andy Thomas (The Knew, Tin Horn Prayer, Andy Thomas’ Dust Heart), Jen GaNun (Andy Thomas’ Dust Heart), Dameon Merkl (Bad Luck City), Trent Nelson (Strange Americans), David Thomas Bailey (Faceman), Kelly O’Dea (Bad Luck City, Tarantella), Chad Johnson (Slim Cessna’s Auto Club, Munly and the Lupercalians, Tarantella) και οι χορευτές Claire Steeno, Jessica Riggs και Emma Scher.

Όλα τα κέρδη της μπάντας από πωλήσεις άλμπουμ, ζωντανές παραστάσεις και εμπορεύματα έχουν δοθεί σε οργανώσεις που αγωνίζονται ενεργά για την προστασία των απειλούμενων λύκων.

“Full Bloom”

In the naked night I see you
A savior wrapped in light
From miles away I feel you
Like a midnight lightning strike
And i hear you
Weeping softy in your room
Through this rotting world I smell you
Your body in full bloom

Μέσα στη γυμνή νύχτα σε βλέπω
Ένας σωτήρας τυλιγμένος στο φως
Από χιλιόμετρα μακριά σε αισθάνομαι
Σαν ένα μεταμεσονύκτιο φωτεινό χτύπημα
Και σε ακούω
Που κλαις μαλακά στο δωμάτιο σου
Μέσα από αυτόν τον σάπιο κόσμο σε μυρίζω
Το σώμα σου σε πλήρη άνθιση

Καλή σας ακρόαση!!!…

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button