ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Hey Colossus – “Black And Gold” (Μαύρο και Χρυσό)

Πάθος, μακριά από περιορισμούς, κλωτσιά στη μουσική ικανότητα, μια ζεστασιά που σπάνια συναντάμε στη “βαριά” μουσική κάνουν τους Hey Colossus να ξεχωρίζουν.

Οι Hey Colossus έχουν παίξει σε αίθουσα αναμονής ιατρείου στο Σάλφορντ, σε βιομηχανική μονάδα στη Λιέγη, σε ένα απέραντο χωράφι δίπλα σε έναν ποταμό στην Πορτογαλία.

Μία από τις μεγαλύτερες μπάντες της Ευρώπης, ανεξάρτητοι και απίστευτα αυθεντικοί, σπάνε ενισχυτές στις Live εμφανίσεις τους, πιάνουν τριπλή κιθάρα και χωρίς περιττά εφέ το κοινό τους ακολουθεί πιστά σε χώρους που ξεπερνάνε κάθε φαντασία.

Hey Colossus

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Black And Gold” από τους Hey Colossus. Κυκλοφόρησε το 2015 μέσα από το άλμπουμ In Black And Gold, μία σκοτεινή διαδρομή με ήχους γεμάτους ψυχεδέλεια.

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας τους δεν έχουν κάνει κανένα συμβιβασμό, καμία έκπτωση στις αρχές τους, δεν έχουν δείξει καμία διάθεση να συμμορφωθούν με το σύστημα. Σε μία εποχή όπου οι παράμετροι γίνονται όλο και ευρύτερες, το να είσαι εκτός δικτύου και να κάνεις αυτό που πιστεύεις πραγματικά σε κάνει μοναδικό. Δεν προσπαθούν να είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι, δεν αισθάνονται ότι είναι κάτι άλλο εκτός από τον εαυτό τους, κι αυτό ακριβώς τους οδηγεί.

Hey Colossus

Επέλεξαν να εστιάσουν μόνο στη μουσική τους κι όχι να αναλωθούν σε δημόσιες σχέσεις, δηλώσεις και φωτογραφήσεις.

Δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 2003 από τους παιδικούς φίλους Joe Thompson και Robert Davis και τους Ian Scanlon, Tim Hall και James Parker. Σήμα κατατεθέν τους ο “βαρύς” ήχος και ο στιλιστικός τους πειραματισμός σε κάθε τους άλμπουμ. Σε όλη τη διάρκεια της εξέλιξης τους έχουν συνδυάσει στοιχεία από Rock, Post-Punk, Hardcore Punk, Sludge Metal, ηλεκτρονική μουσική, ψυχεδελικό ροκ και Krautrock.

Εξάλλου το μότο τους είναι “Πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι”, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα. Αυτό που παραμένει σταθερό όλα αυτά τα χρόνια είναι η ποιότητα τους, τα διπλά φωνητικά, οι έντονες κιθάρες, οι πολιτικοποιημένοι στίχοι.

Hey Colossus

Περιφρόνησαν τη φιλοδοξία και μας έχουν χαρίσει μελωδίες καταστροφής χωρίς τέλος, κρυστάλλινα Riffs και φωνητικά χωρίς φτιασίδια.

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2004 με τίτλο Hey Colossus Hates You και το 2020 στον τελευταίο τους δίσκο Dances/Curses συμμετείχε ο Mark Lanegan.

Πιστεύουν και υποστηρίζουν ακράδαντα το DIY στην παραγωγή της μουσικής. “Είναι 100% η ώρα για όλες τις μπάντες να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους. Όλα τα εργαλεία είναι εκεί για να το κάνετε μόνοι σας. Είναι πρακτικό. Είναι θετικό. Υπάρχει πιθανότητα τα πράγματα να μην είναι ποτέ τα ίδια, αν η αλλαγή δεν συμβεί τώρα δεν θα γίνει ποτέ”, Joe Thompson.

Hey Colossus

I write in black and gold
At the centre of a story that can now be told
Tied to a golden ball and chain
Shoes full of water from the pouring rain

Γράφω σε μαύρο και χρυσό
Στο επίκεντρο μιας ιστορίας που τώρα μπορεί να ειπωθεί
Δεμένο με μια χρυσή μπάλα και αλυσίδα
Παπούτσια γεμάτα νερό από τη βροχή που πέφτει

Hey Colossus

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button