ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Grim Tower-“All the Beautiful Things”

“Η αγάπη είναι μια από τις μεγάλες δυνάμεις που μοιράζουμε ως ανθρώπινα όντα και ένα από τα τα πράγματα που είναι, ταυτόχρονα, εντελώς όμορφα και τρελά”, Imaad Wasif

Πραγματικά όμορφα πράγματα είναι όχι αυτά που είναι φαινομενικά ωραία και λαμπερά αλλά εκείνα που είναι αληθινά και μπορούν να αγγίξουν την ψυχή μας. Εκείνα που με την γνησιότητα τους μας συγκινούν, μας κάνουν να ανατριχιάζουμε, μας στέλνουν να πετάξουμε ψηλά, κάνουν τα μάτια μας να λάμπουν.

Τι πιο όμορφο από τις μουσικές που ακούμε και εκφράζουν τη θλίψη, τον πόνο, το θυμό, τη χαρά, την αγωνία, την αντίδραση, μέσα από την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια τους.

Αυτά για εμάς είναι τα όμορφα πράγματα που μας κάνουν και αισθανόμαστε και γι αυτό και τα αγαπάμε πολύ.

Imaad Wasif

Το Τραγούδι της Εβδομάδας που επιλέξαμε για να ακούσουμε μαζί σας είναι το All the Beautiful Things, από τους Grim Tower, που κυκλοφόρησε το 2013 μέσα από το άλμπουμ Anarchic Breezes. Μια εκπληκτική μελωδία που μας ταξιδεύει σε έναν όμορφο αληθινό κόσμο, εκεί που μπορούμε να νιώσουμε τα θαύματα.

Οι Grim Tower δημιουργήθηκαν από τους Καναδούς Imaad Wasif και Stephen McBean. Κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ με τίτλο Anarchic Breezes το 2013. Αυτό το άλμπουμ των 10 τραγουδιών καταγράφηκε στο Λος Άντζελες, CA στο House Οf Pie & στο Command HQ από τον Stephen McBean και τον Rob Campanella και αναμίχθηκε από τον Mark Nevers στο Nashville, TN στα Beech House Studios. Έχουν επηρεαστεί από τους William Blake, Robert Desnos, Gérard De Nerval, Patti Smith, John Fahey, Don Van Vliet, Vilayat Khan, Ali Akbar Khan, Bismillah Khan και 13th Floor Elevators.

Grim Tower

“Είναι απλώς η αγάπη και η τρέλα και η τρέλα που προέρχεται από την αγάπη. Αυτό ήταν το μόνο πράγμα στη ζωή μου που με ξεπέρασε και επίσης ήταν πραγματικά πίσω από κάθε τραγούδι που έχω γράψει ποτέ… Απλώς δεν είναι δυνατόν για μένα να υπάρχω και να μην έχουν αυτές τις αυταπάτες ή περισπασμούς που εισρέουν μέσα και έξω από μένα. Η αγάπη είναι μια από τις μεγάλες δυνάμεις που μοιράζουμε ως ανθρώπινα όντα και ένα από τα τα πράγματα που είναι, ταυτόχρονα, εντελώς όμορφα και τρελά”, Imaad Wasif.

Σε μια άλλη ζωή, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός Imaad Wasif μπορεί να ήταν ποιητής ή ιερέας. Αντλεί έμπνευση ​​από την αγάπη, την τρέλα, τον μετασχηματισμό, την απομόνωση, τις κοινωνικές αντιθέσεις, τις πνευματικές επιρροές, αναζητώντας συνδέσεις και κοσμικά μοτίβα με την ελπίδα να εκφράσει το απλούστερο αλλά πιο βαθύ μήνυμα στους ακροατές του: Δεν είμαστε μόνοι. Ο επείγων χαρακτήρας αυτής της επικοινωνίας και η ανάγκη να την μεταδώσει, δίνουν τόσο τις εύθραυστες μπαλάντες της κιθάρας όσο και τα ένθερμα Ροκ τραγούδια της μια αγριότητα και αμεσότητα που αντανακλά με κάθε νότα.

Imaad Wasif

Οι μουσικές ευαισθησίες του γεννήθηκαν στον ήχο του Hard Rock. Ενώ ταυτόχρονα, ανακάλυψε τον Jimi Hendrix και τον Led Zeppelin, δίνοντάς του την πρώτη εισαγωγή στο Rock ‘n’ Roll και δείχνοντάς του έναν ολόκληρο κόσμο δυναμικών ηχητικών δυνατοτήτων πέρα ​​από την παραδοσιακή μουσική στην οποία τον μεγάλωσαν οι Ινδοί γονείς του. “Αυτό που αναζητώ περισσότερο στη μουσική είναι η υπερβατικότητα”, εξηγεί, “και ο μόνος τρόπος που πραγματικά βιώνω αυτό είναι με την εκτέλεση των δικών μου τραγουδιών.”

Imaad Wasif

“Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μιλάω που προέρχονται από ένα περιβάλλον όπου ένιωθαν σαν να ήταν κάπως απροσάρμοστοι, κάπως εξωγήινοι και όχι εντελώς συνδεδεμένοι με τους άλλους. Η μουσική μου είναι σαν ένα πέρασμα σε αυτό το συναίσθημα. Είναι ένας τρόπος για μένα να καταλάβω τον εαυτό μου, αλλά στη συνέχεια και μια επιθυμία να μοιραστώ με άλλους ανθρώπους και να δείξω ότι καταλαβαίνω αυτό το συναίσθημα”, Imaad Wasif.

Kαλή σας ακρόαση!!!…

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button